IKON

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

IKON

Donderdag 11 maart 2010

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Presentatie: Jurgen Maas

Hoofdgast: regisseur Johan Doesburg


*Met de voorstelling Tirza, naar de roman van Arnon Grunberg, bouwt regisseur Johan Doesburg verder aan zijn geslaagde oeuvre van literatuurbewerkingen bij het Nationale Toneel.


*In de voorstelling Lekker Fietsen vertelt acteur Tygo Gernant bloedstollende verhalen over bijv. zijn drugsverleden, afgewisseld met hartverscheurende liedjes van bassiste Kim Soepnel.


*Kort nadat Nelson Mandela in 1990 is vrijgelaten, vestigt Bart Luirink zich in Zuid-Afrika als correspondent. In zijn boek Puur Goud beschrijft hij de gedaanteverwisseling van apartheid naar democratie.


*De partij van Geert Wilders groeit gestaag. Maar weet de PVV-stemmer waar hij aan begint? Elke week een persoonlijke column met de aanhef "Beste PVV-stemmer". Vanavond hoogleraar journalistiek UvA Frank van Vree.

Live Muziek: Kim Soepnel en band

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl resp. www.salto.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.