Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Wereldmarktleider in Tax Free Shopping, Global Refund, veranderd van naam

HEEMSTEDE, 11 maart 2010 - Global Refund, de wereldleider in btw teruggave, is van naam veranderd aangezien deze beter aansluit bij de nieuwe groeistrategie. Deze nieuwe naam is Global Blue. Global Blue doet namelijk veel meer dan alleen de 13 miljoen transacties per jaar op het gebied van btw teruggave.

Global Blue garandeert de beste 'shopping experience' voor reizigers en stelt ondernemers en banken in staat hun resultaten te maximaliseren in de nog steeds sterk groeiende reizigersmarkt. "Het woord 'refund' in Global Refund belemmerde de groei van de organisatie. "Men dacht dat onze organisatie alleen verantwoordelijk was voor btw teruggave. Dit stadium zijn wij ruimschoots gepasseerd", aldus Per Setterberg, CEO van Global Blue. Onze doelstelling, is het opbouwen van een van de meest bekende merken ter wereld voor shoppen en spenderen in het buitenland. Ondernemers en banken zijn essentiële partners tijdens de reis van een internationale reiziger."

Multi-product: Tax Free Shopping, Currency Choice, Transaction Solutions, Media, Business Intelligence, Marketing Services Multi-customer: Reizigers, ondernemers en banken
Multi-media: Nieuwe website, smart phone applicaties, omvangrijke distributie van reizigers materialen en de 'Shopping Guide' zowel online als offline

Ons nieuwe logo, 'the journey', illustreert een lijn die staat voor de reis die reizigers maken wanneer ze van land naar land over de wereld trekken. Elke route is uniek en de lijn is net als de reis oneindig.

Op 220 internationale luchthavens heeft Global Blue 'Traveller Service' kantoren, waar reizigers ondermeer het restitutiebedrag kunnen laten uitbetalen. Global Blue is een van de grootste uitgevers wat betreft publicaties voor reizigers zoals gidsen en shopping maps.

Over Global Blue
Global Blue is een financiële dienstverlener die zich richt op transacties tussen ondernemers en internationale reizigers. Tax Free Shopping bestaat al dertig jaar, maar inmiddels biedt Global Blue in 40 landen een breed assortiment aan producten en diensten die reizigers kunnen gebruiken tijdens het shoppen en spenderen. Iedere dag maken meer dan 38.000 reizigers gebruik van de producten van Global Blue en daarvoor werken wij samen met bijna 270.000 ondernemers wereldwijd.

Het hoofdkantoor van Global Blue is gevestigd in Geneve, Zwitserland. Voor meer informatie kunt u onze website www.global-blue.com bezoeken.

Perscontact: