Fun verkoopt 1.000 tuinsets in drie weken tijd

11/03/2010 08:00

FUN BELGIUM NV

* 1.000 tuinsets verkocht, ondanks de vrieskou.

* Fun plaatst nu al bijkomende bestellingen.

Brugge - Amper drie weken geleden trok vrijetijdsketen Fun het tuinseizoen op gang. Ondanks de vrieskou schoot de verkoop bijzonder goed uit de startblokken. In die korte periode werden al 1.000 tuinsets verkocht. De combinatie van rattan met aluminium is de absolute topper, gevolgd door loungesets of tuinsalons. De Belg rekent duidelijk op een herhaling van de mooie zomer van vorig jaar.

Trends

Vrijetijdsketen Fun heeft naast speelgoed, buitenspeelgoed, multimedia en schoolartikelen ook een zeer ruim assortiment tuinmeubelen. Het aanbod volgt steeds de nieuwste trends. De absolute topper dit seizoen is de set Medan, die bestaat uit een aluminium tafel met glazen blad in combinatie met rattan armstoelen. De combinatie van aluminium en rattan valt bijzonder in de smaak.

Een trend die zich voortzet is de loungeset of het tuinsalon. De tuin wordt steeds meer een extra woonruimte en daar hoort een comfortabel salon bij. Een sofa, een hoekzetel, een salontafel en dat alles in slijtvaste rattan en met zachte kussens, ideaal om te genieten van een heerlijk aperitief.

Bart Coeman, voorzitter van Fun: "We staan versteld van de vaart waarmee het tuinseizoen van start gaat. In amper drie weken tijd hebben we 1.000 tuinsets verkocht. Een bewijs dat onze klanten zich niet laten afschrikken door het aanslepende winterweer. Van bepaalde modellen hebben we al bijkomende bestellingen geplaatst bij onze fabrikant waar we alle tuinmeubelen zelf laten fabriceren. Het belooft een mooie zomer te worden."

Ook in de stad

Ook in de stad is men van plan om deze zomer optimaal van de zon te genieten. Fun merkt een grote toename in de verkoop van balkonsets in de winkels rond grote steden als Antwerpen, Gent en Brussel. Een balkonset bestaat uit een compacte ronde tafel en twee stoelen. Het setje past uiteraard perfect op het balkon, maar kan ook als extra zithoekje in de tuin of op een zonneterras dienen.

Accessoires

De moderne tuinsets zijn allemaal voorzien van mooie, bijpassende kussens. Om die optimaal te beschermen, is een kussenkoffer aangewezen. Klanten gaan duidelijk op zoek naar een koffer die bij hun tuinset past.

Ook hangmatten verkopen als zoete broodjes. Tegenwoordig heb je daarvoor geen bomen of staken nodig. De hangmat is opgehangen in een mooie, halfronde houten boog op een stevige standaard. Een echte eyecatcher in de tuin die uitnodigt om van de zon te genieten. En dat is de Belg duidelijk van plan deze zomer.

*****

Over FUN

Fun is één van de grootste spelers in de vrijetijdsmarkt in België. Fun brengt vernieuwing in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie.

In de Fun winkels zijn de herkenbare shop-in-the-shop concepten terug te vinden: Disney Plaza, PlopsaShop, Standaard Bookshop en Mexx-shop.

Fun werd opgericht door de familie Coeman en groeide via een snelle expansie en een partnership met de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska uit tot één van de grootste winkelketens in de markt van de vrijetijdsbesteding.

Fun telt momenteel 30 vestigingen en plant elk jaar 2 tot 3 bijkomende winkels te openen. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2.000m². Fun stelt meer dan 400 mensen tewerk. Fun realiseert een jaaromzet van 80 miljoen euro.

Fun, daar begint de pret.