Gemeente Culemborg

Lintje voor twee raadsleden

Burgemeester Roland van Schelven reikte op woensdagavond 10 maart een lintje uit aan Bianca Vermolen en Carel Romijn. Beiden kregen de Koninklijke onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet voor de gemeenteraad van Culemborg.

Mevrouw Bianca Vermolen (Hilversum 1969) is drie perioden van vier jaar lid geweest van de gemeenteraad in Culemborg waar ze nu afscheid van neemt. Gedurende deze 12 jaren heeft ze haar openbare taak heel serieus genomen. Ze specialiseerde zich in onderwerpen die dicht bij haar liggen, zoals sociale zaken, juridische zaken, Wmo, vluchtelingen en welzijn. Verder was ze fractiesecretaris en plaatsvervangend fractievoorzitter. In het kader van haar raadslidmaatschap was ze ook lid van het Algemeen Bestuur van LANDER, lid van de klankbordgroep wijkgericht werken en van 2006 t/m 2008 lid van het raadspresidium. Daarnaast werkte ze als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland als begeleider van statushouders en in de Wetswinkel Culemborg als adviseur.

De heer Carel Petrus Romijn (Culemborg 1948) neemt, na 18 jaar lid te zijn geweest van de gemeenteraad in Culemborg, afscheid. Als zeer betrokken sociaaldemocraat heeft hij zich ingezet voor de inwoners van Culemborg. Vanaf 2007 was hij fractievoorzitter van de PvdA. Als geboren en getogen Culemborger kende hij de stad en `de stad' kende hem. De heer Romijn heeft zich altijd bijzonder ingezet voor de zwakkeren en de minder bedeelden uit de samenleving. In dit verband mogen ook zijn vakbondsactiviteiten voor de FNV niet onvermeld blijven. De heer Romijn had de kunst van het bestuurlijk/politiek onderhandelen, het geven en nemen, goed onder de knie en hij was vooral uit op resultaat. Met zijn vertrek verlaat een karakteristiek en ervaren raadslid de lokale politieke arena.