Gemeente Culemborg

Literatuurfestival `Op Sterk Water'

Rivierenland wordt overspoeld met sterke verhalen...

Na twee eerdere succesvolle edities in 2008 en 2009, presenteert Bibliotheek Rivierenland in maart 2010 wederom het Literatuurfestival Op Sterk Water. Tijdens de landelijke boekenweek van 10 t/m 20 maart 2010 presenteren tien bekende schrijvers, vertellers en muzikanten, tien dagen lang op tien bijzondere locaties in Rivierenland een avondvullend programma dat aansluit bij het thema van de boekenweek. `Jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere' staat centraal in de Boekenweek van dit jaar. Dit onder het motto `Titaantjes - Opgroeien in de letteren'.

Bekend en talent
Schrijvers als Adriaan van Dis, Tommy Wieringa, Anna Enquist, Abdelkader Benali en vele anderen dragen - op bijzondere en sfeervolle locaties zoals Fort Vuren en het Marechaussee Museum - voor uit werk waarbij het `jong zijn' centraal staat. Vertellers brengen de verhalen verder tot leven, terwijl een muzikale omlijsting door lokale musici en zangers de literaire beleving compleet maakt. In het kader van het thema zijn de musici vooral talentvolle jongeren uit de regio: scholieren, leerlingen van De Plantage en amateur-musici. Een goed voorbeeld is Martin Oei (1996), die als piepjonge pianospeler al menig concours en prijs op zijn naam wist te schrijven.

Het vertellen en de presentatie is in handen van theatermaker en schrijver Kees van der Zwaard, basisschoolleerkracht Max Goesten en dichter Jaap Robben. Naast het - in het licht van het Boekenweekthema
- omlijsten van de gastschrijvers, zal er ook voorgedragen worden uit eigen werk.

Programma en kaartverkoop
Het volledige programma vindt u op www.festivalopsterkwater.nl en op de flyers die in de vestigingen van de Bibliotheek Rivierenland te verkrijgen zijn. De kaartverkoop verloopt via de website, de plaatselijke bibliotheken en bibliobussen. Entreebewijzen kosten EUR 6 voor leden van de bibliotheek en EUR 7,50 voor niet-leden. De aanvangstijden op alle avonden is 20.00 uur.