Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 08.55 uur

Utrecht, 11-03-2010

Stunt: bromfietsers op snelweg

VIANEN Twee jongens vonden het op woensdag 10 maart wel een stunt om met hun bromfietsen over de Rijksweg A27 te rijden.

Rond 11.00 uur zag een agent tot zijn verbazing twee bromfietsen over de Rijksweg A27 bij Vianen rijden. Het tweetal reed met een snelheid van ongeveer 90 km/u. De agent zette de jongens, beiden 16 jaar oud en afkomstig uit Hagestein en Vianen, aan de kant. Het tweetal verklaarde het wel een leuke jeugdstunt te vinden om met hun bromfietsen over de snelweg te rijden. Beide bromfietsen zijn voor nader technisch onderzoek in beslag genomen en tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Amazone gewond

HOUTEN Een amazone raakte op woensdag 10 maart gewond bij een val met haar paard.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat een meisje op de Waijensedijk van haar paard was gevallen en gewond was geraakt. De ambulance en politie gingen ter plaatse. Daar bleek dat een 30-jarige amazone uit Houten rond 12.30 uur over de Waijensedijk had gereden. Haar paard schrok ergens van en was in zijn paniekreactie uitgegleden. Daarbij kwam de vrouw met haar linkerbeen onder het paard terecht. Zij werd met een mogelijke heupbreuk per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Wildplakkers

IJSSELSTEIN Op woensdag 10 maart werden twee mannen op heterdaad betrapt bij wildplakken.

Rond 15.50 uur zag een agent dat twee mannen op de Utrechtseweg ter hoogte van de kruising met de Beneluxweg een poster van een feest aan het opplakken waren. De agent sprak hen aan en gaf de twee, mannen van 22 en 29 jaar uit Alkmaar en Heiloo, een bekeuring voor wildplakken.

Te hard

VIANEN Een automobilist raakte op woensdag 10 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij te hard reed.

Rond 15.20 uur reed een motoragent op een onopvallende videomotor over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Vianen werd hij ingehaald door een hard rijdende automobilist. De agent ging achter hem aan en klokte de auto op 157 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De automobilist, een 23-jarige Amsterdammer, werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.