C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 11 maart 2010

Ctac neemt SAP Business One-leverancier Meridian
IT over

ICT-dienstverlener Ctac neemt een meerderheidsbelang in Meridian IT, mkb- leverancier van SAP Business One. Deze overname past in de strategie van Ctac om zijn Business One-activiteiten uit te breiden. Door de overname versterkt Ctac zijn positie in de markt voor mkb-oplossingen op basis van SAP-software.

Meridian IT in Leeuwarden is opgericht in 2008. Het bedrijf adviseert mkb'ers over de inzet van SAP Business One en levert en implementeert deze software. Ctac stapt tegen nominale waarde in en verkrijgt een belang van zestig procent in de onderneming. Het belang zal de komende jaren geleidelijk worden uitgebreid naar honderd procent. De koopprijs van het resterende belang hangt af van de toekomstige resultaten van Meridian IT. Ctac streeft ernaar om in het eerste jaar na de overname een omzet te realiseren van 800.000 euro met Meridian en het jaar winstgevend af te sluiten.

SAP heeft een wereldwijd partnershipmodel voor SAP Business One en SAP Business All-in- One. Via een aantal grote, gekwalificeerde partners bedient het bedrijf de mkb-markt. De grotere partners, waaronder Ctac, werken met `subresellers' die direct leveren aan mkb'ers. SAP noemt dit het Extended Business Model (EBM). Door de overname van Meridian IT breidt Ctac ook het aantal EBM-partners uit van twee naar acht. Daarnaast is de overdracht van klanten en partners van Channel Concepts naar Meridian IT inmiddels afgerond, waardoor het distributiekanaal voor SAP Business One in Nederland wordt vergroot. Eind 2009 kondigde SAP aan het distributiecontract met Channel Concepts niet te verlengen.

"Door de overname van Meridian IT vergroot Ctac zijn schaalgrootte op het vlak van SAP Business One", zegt Peter Geelen, Sector Directeur van Ctac-mkb. "We kunnen via onze EBM- partners een groter aantal mkb'ers de voordelen van deze SAP-software laten ervaren. Bovendien profiteren onze mkb-klanten van de diepgaande kennis en een brede expertise van Meridian IT op dit gebied."

Klanten van Meridian IT kunnen ook profiteren van de overige Ctac-diensten, waaronder ERP, infrastructuur, systeembeheer en hosting.

/ / / / / / / / / /

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit
1





implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2009 had Ctac 488 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.