Ingezonden persbericht


3Com introduceert modulair switch-platform voor uitbreiding Secure Network Fabric

H3C S9500E zorgt voor twee keer betere netwerkprestaties, vermindert complexiteit en verbetert beveiliging via een virtueel switch-fabric

Maarssen, 11 maart 2010 - 3Com introduceert het H3C S9500E Modular Switch Chassis. Dit is een nieuwe coreswitch voor grote bedrijven, die is geoptimaliseerd voor de core- en middelgrote datacenters. Het H3C S9500E Modular Switch Chassis levert twee keer hogere IPv4- en vier keer hogere IPv6-prestaties dan concurrerende producten. Daarnaast heeft de H3C S9500E een hogere poortdichtheid. Hierdoor profiteren bedrijven van een eenvoudige en beveiligde migratie naar virtuele netwerken en datacenters.

3Com heeft het nieuwe switchchassis voorzien van Intelligent Resilient Framework-technologie (IRF), waardoor organisaties verschillende H3C-switches kunnen combineren tot één virtuele switch. Daardoor werken switches twee keer zo snel en leveren meer capaciteit. Daarnaast hebben organisaties geen resiliency-protocollen meer nodig, wat de complexiteit vermindert.

H3C-datacenter- en LAN-switch-oplossingen voor grote bedrijven gebruiken IRF-technologie om een Resillient Virtual Switch Fabric (RVSF) te creëren. De RVSF biedt nagenoeg honderd procent beschikbaarheid, is flexibel inzetbaar en levert netwerkprestaties van hoog niveau. Daarnaast verminderen IRF en RVSF de netwerkcomplexiteit door de volledige omgeving op een transparante manier redundant te maken. Klanten kunnen hierdoor inspelen op de snelle groei van virtuele-applicatieomgevingen en omgevingen waar applicaties op diverse plekken draaien. De functionaliteit voorziet namelijk in een eenvoudige aanpak voor netwerkvirtualisatiebeheer op een manier die meer flexibiliteit biedt en een omgeving beter laat functioneren.

Voor virtuele omgevingen gelden dezelfde strikte compliancy-, beveiligings- en netwerkeisen als voor fysieke omgevingen. Met het H3C S9500E Modular Switch Chassis kunnen klanten de 3Com Secure Network Fabric uitbreiden naar hun nieuwe-generatie core- en datacenternetwerken. Met deze oplossingen en de nieuwe TippingPoint-netwerkbeveiligingsproducten ondersteunt 3Com bedrijven bij het realiseren van meer bedrijfscontinuïteit. Dit doet 3Com door de beveiligingsrisico's voor het netwerk binnen de gehele organisatie te reduceren. Daarnaast is de Secure Network Fabric eenvoudig te beheren en zorgt voor beperkte infrastructuurkosten.

"Het nieuwe H3C S9500E-platform is ideaal om in te spelen op de groeiende vraag naar 10 Gigabit Ethernet-connectiviteit en virtualisatiediensten", zegt Attila van Dam, Country Manager Benelux bij 3Com. "Met TippingPoint IPS en de Total Cost of Ownership-voordelen van het H3C-portfolio biedt 3Com organisaties een nuttige en unieke beveiligings- en netwerkinfrastructuuroplossing voor virtuele netwerken en datacenters."

De H3C S9500E omvat functionaliteit voor in het netwerk geïntegreerde H3C SecBlades voor een VPN-firewall, NetStream Monitoring en Load Balancing. Later dit jaar voegt 3Com hier een TippingPoint IPS-module aan toe. Zichtbaarheid, beheer en beveiliging zijn belangrijke aspecten van de 3Com Secure Network Fabric-strategie. Deze aspecten zorgen ervoor dat ICT-beheerders netwerkapplicaties en -diensten kunnen distribueren via het netwerk. Zo hebben ze maximale controle over de omgeving en minimaliseren ze het aantal knelpunten in het netwerk.

De H3C SecBlades zijn verkrijgbaar voor het H3C S9500E- en het H3C S7500E-Modular Switch Chassis. Deze zijn ideaal voor klanten die behoefte hebben aan geïntegreerde, geavanceerde firewalls/VPN's voor de netwerk core of het datacenter - locaties waar de virtuele-firewallfunctionaliteit het toelaat om het netwerk op een veilige manier te segmenteren. De TippingPoint IPS-module komt naar verwachting in de tweede helft van 2010 op de markt.

Over 3Com
3Com Corporation is met een omzet van 1,3 miljard dollar een wereldwijde speler in netwerkoplossingen met een optimale prijs/prestatieverhouding. 3Com kent drie wereldwijde merken: H3C, 3Com en TippingPoint. Het H3C-enterprise-portfolio is marktleider in China. Het omvat producten voor de randen van het netwerk tot aan het datacenter. TippingPoint biedt intrusion prevention-systemen en oplossingen voor toegangscontrole. Alle 3Com-producten bieden hoge prestaties en optimale bescherming van applicaties en infrastructuren.

Kijk voor meer informatie over H3C op www.h3cnetworks.com of op http://h3cnetworks.com/news.