VARA

Emilio Guzman trapt uitzendingen 'De VARA Presenteert Comedytrain' af

Al twintig jaar is Comedytrain het middelpunt en keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler in Amsterdam is de thuisbasis van Comedytrain en dé stand-up comedyclub van Nederland. Vele bekende comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Dolf Jansen en Sanne Wallis de Vries legden hier de basis voor de stap naar de theaters. `De VARA presenteert Comedytrain' is vanaf donderdag 11 maart te zien om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 3. In de eerste uitzending op 11 maart staat Emilio Guzman centraal.

Emilio Guzman (1981) verhuist met zijn familie op zijn derde vanuit Spanje naar Nederland. Na zijn middelbare school gaat hij Moderne Nederlandse Letterkunde studeren, maar zijn liefde voor stand-up comedy blijft. In juli 2003 sluit hij zich aan bij Comedytrain. Daarna staat hij regelmatig op het Toomlerpodium en speelt mee met de Comedytrain Theatertour en de Cafétour. In 2009 vertegenwoordigt hij samen met een paar andere jonge comedians Comedytrain op het Fringe festival in Edinbrough. Naast zijn eigen programma werkt hij ook mee aan de programma's van zijn broer, Javier Guzman.

Tijdens het VARA Leids Cabaret Festival 2010 heeft Emilio Guzman de publieksprijs gewonnen. De komende maanden is hij samen met de andere twee finalisten met een `finalistentour' in de Nederlandse theaters te zien.

Jan Jaap van der Wal is bij het programma verantwoordelijk voor de artistieke begeleiding. "Comedytrain biedt een mix van ervaren comedians en nieuw talent", aldus artistiek leider Jan Jaap van der Wal. "Dit jaar laten we onder andere de kersverse winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival Emilio Guzman zien, Camerettenfinalist Thijs van Domburg en de zeer controversiële, maar o zo grappige Doug Stanhope uit Amerika. Een bijzondere jaargang van Comedytrain presenteert...".

`De VARA presenteert Comedytrain', vanaf donderdag 11 maart om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

Voor meer cabaret en informatie: www.humortv.nl


---