Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 maart 2010

V&D doneert 25.000 goederen aan Haïti

V&D heeft ruim 25.000 producten ingezameld voor de slachtoffers van Haïti. Uit tientallen vestigingen zijn goederen verzameld, van zomerkleding, schoenen, kookgerei, beddengoed tot aan warme kleding voor de bewoners in de bergen. De goederen worden deze week verscheept naar stichting WereldOuders in Haïti. V&D heeft ook, in samenwerking met Damco, het vervoer naar Haïti bekostigd. WereldOuders geeft al meer dan 20 jaar structurele hulp aan weeskinderen in Haïti. WereldOuders werkt met lokale medewerkers waardoor de noodhulp en distributie direct op gang is gekomen en de goederen en mensen snel op de juiste plekken aankomen.

Producten uit veel V&D's
Uit het hele land hebben V&D-medewerkers zich ingezet om goederen te verzamelen voor Haïti. Uit de voorraadruimtes in de winkels zijn deze producten vervolgens in het V&D distributiecentrum van Amsterdam verder onderverdeeld. Aangezien de slachtoffers in Haïti bij de wederopbouw alles kunnen gebruiken, wordt een grote diversiteit aan producten opgestuurd. De producten zijn onderverdeeld in categorieën als Damesmode, Herenmode, Baby en Kinderkleding, Lingerie, Winter, Schoenen, Wonen en Speelgoed. Baby en Kinderkleding is het meest vertegenwoordigd met ruim 9000 stuks.

WereldOuders in Haïti
WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika en is al meer dan twintig jaar actief in Haïti. Kinderen krijgen een thuis, bescherming, verzorging, onderwijs, opleiding, medische zorg èn een toekomst. Wereldouders zet haar volle capaciteit in om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te helpen. Niet alleen nu maar ook bij de wederopbouw van Haïti. Er is tot nu toe aan meer dan 10.000 volwassenen en kinderen medische en andere hulp geboden en dit aantal neemt iedere dag toe. Zes keer per dag gaat een truck met drinkwater naar de wijken. Daarnaast distribueren zij voedsel en goederen in de sloppenwijken en tentenkampen. WereldOuders leidt op dit moment één van de grootste kinderziekenhuizen in Haïti.

> >

Over V&D
V&D is onderdeel van de retailgroep Maxeda. Met 62 vestigingen en ruim 10.000 medewerkers is V&D de grootste warenhuisorganisatie in Nederland. V&D ontvangt per week gemiddeld 1.8 miljoen bezoekers. Via www.vd.nl zijn producten online te bestellen. La Place is de horeca-food groep van V&D Warenhuizen met ruim 35 miljoen klanten op jaarbasis. Via www.laplace.nl zijn producten online te bestellen.

Meer informatie,

Ingezonden persbericht