Christelijke artiesten geven benefietconcert voor wederopbouw Haïti


'Do You Really Care!? - Samen sterk voor Haïti'

EDE, 20100223 -- Na de aardbeving in Haïti lijken de grote problemen daar nu pas te beginnen. Anderhalf miljoen mensen zijn dakloos, slapen buiten of onder een afdakje op palen. De meeste mensen weten niet hoe ze aan eten moeten komen. Maar de regentijd is in aantocht; onderdak, hygiëne en gezondheid worden een race tegen de klok. Vandaar dat evenementenbureau Venture factory in samenwerking met Groot Nieuws Radio en vier hulporganisaties een benefietconcert organiseert om het opbouwwerk te ondersteunen. Het concert vindt plaats op 11 maart in De Schuilplaats te Ede.

Een vijftal Nederlandse gospelartiesten heeft inmiddels toegezegd mee te werken: Kees Krayenoord, Gerald Troost, Orville, Menno Wiegeraad en Lucas Kramer. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker, beiden bekend van verschillende EO-programma's. Het programma van de avond vormt een mix van optredens, interviews, videofragmenten en updates rond de opbrengst. De Schuilplaats, de locatie waar het benefiet plaatsvindt, is een modern kerkgebouw wat plaats biedt aan zo'n 1000 bezoekers.

De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan vier organisaties die werkzaam zijn in Haïti, te weten: GAiN, ZOA, Compassion en World Vision. GAiN is aangesteld door de VN om in 35 dorpen in de omgeving van Port-au-Prince naast noodhulp te zorgen voor verbetering van hygiëne, medische zorg en de bouw van huizen, ziekenhuizen en scholen. ZOA richt zich wat betreft wederopbouw met name op de bouw van huizen, scholen en klinieken, medische hulp en de verbetering van hygiëne. Compassion zet zich in voor kinderen, ze verzorgen traumacounseling, ze geven hulp bij de wederopbouw van huizen en waar nodig wordt economische hulp verleend. World Vision zet zich de komende tijd in op gebied van hulp aan kinderen, voedseldistributie, gezondheid en onderdak.

Het evenement wordt live uitgezonden via Family 7, Groot Nieuws Radio, Seven FM, Bright FM en internet. Daarnaast zal Spirit 24 (het digitale kanaal van de EO) het concert uitzenden op een later tijdstip. Er wordt een telefoonpanel ingezet, zodat kijkers en luisteraars direct contact kunnen opnemen om een gift toe te zeggen. Ook bedrijven worden uitgenodigd om te doneren. Inmiddels zijn er al verschillende bedrijven en organisaties die een gift hebben toegezegd of die zich belangeloos inzetten voor het benefiet.

Kaarten kosten ¤ 5,- en zijn te bestellen via de website: www.doyoureallycare.nl





Ingezonden persbeircht