E-mergo organiseert thema-avond over data virtualisatie - virtual data


DELFT, 20100223 -- Op donderdag 11 maart 2010 organiseert E-mergo in Delft een thema-avond over data virtualisatie - virtual data warehouse. Virtualisatie in IT-land is hot: eerst geheugen, daarna servers en applicaties en nu is de data zelf aan de beurt.

Data virtualisatie (virtual data warehouse) wordt gebruikt om data van verschillende ongelijke bronnen op een slimme manier te integreren zodat zij gebruikt kan worden in vrijwel elke front-end toepassing (portals, BI-tools, zoekmachines etcetera). Daarnaast biedt data virtualisatie mogelijkheden voor de ETL processen. Intelligente caching van data is hierbij een belangrijk kenmerk. De doelstelling van data virtualisatie is meestal gelegen in het reduceren van kosten rondom het datawarehouse.
Data virtualisatie is interessant voor organisaties met een behoefte aan real-time informatie ?n organisaties met regelmatige wijzigingen in het aantal en typen databronnen.

- Dus dit betekent dat er geen data warehouse meer nodig is?
- Gaat door toepassing van data virtualisatie de performance van mijn data warehouse altijd omhoog?
- Ik heb toch al een virtuele laag door mijn frameworkmodel?
- Maar is dit eigenlijk geen oude wijn in nieuwe zakken?

Om antwoorden op dit soort kritische vragen te krijgen heeft E-mergo vertegenwoordigers van de Engelse vestiging van Composite uitgenodigd voor een informele en interactieve thema-avond.
Gebruikers van IBM Cognos kunnen overigens direct aan de slag met data virtualisatie met behulp van de standaard meegeleverde Cognos 8 Virtual View Manager.

Deze thema-avond zal plaatsvinden op donderdag 11 maart van 18.00 tot circa 20.00 uur in Delft. Inschrijven kan door een mail te sturen naar seminar@e-mergo.nl. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden en voor eten wordt gezorgd.
E-mergo organiseert deze thema-avond voor haar klanten, potenti?le klanten en relaties en behoudt zich het recht om deelname van werknemers van concurrerende bedrijven te weigeren. Gelieve u te registreren voor dit evenement met uw zakelijke e-mail adres.





Ingezonden persbericht