Ingezonden persbericht



LIVE BENEFIETCONCERT VOOR HAÏTI OP FAMILY7
Unieke samenwerking tussen verschillende christelijke media

Op 11 maart zendt Family7 live een benefietconcert uit met de naam: 'Do you really care? - Samen sterk voor Haïti.' Na de aardbeving dreigt de catastrofe nog groter worden. Anderhalf miljoen mensen zijn dakloos. Nu is de regentijd in aantocht: onderdak, hygiëne en gezondheid kunnen niet worden gewaarborgd. Het is een race tegen de klok. De actie is bedoeld om diverse hulporganisaties nog meer te ondersteunen om hun werk zo snel en goed mogelijk uit te kunnen voeren. Family7 zendt het benefietconcert live uit in een unieke samenwerking met de EO, GrootNieuwsRadio, Bright FM en SevenFM. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker.

Artiesten en programma
Artiesten die hun medewerking hebben toegezegd zijn: Kees Kraaijenoord, Gerald Troost, Orville, Menno Wiegeraad, Lucas Kramer en Sylvia Robbemont. Het programma van deze avond vormt een mix van optredens, interviews, en videofragmenten. De presentatie is in handen van Herman Wegter en Rebecca Bijker, beiden bekend van verschillende EO-programma's.

Opbrengst gaat naar GaiN, ZOA, Compassion en World Vision De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan vier organisaties die werkzaam zijn in Haïti: GaiN, ZOA, Compassion en World Vision. GaiN verbetert de hygiëne, biedt medische zorg en richt zich op de bouw van huizen, ziekenhuizen en scholen. ZOA zet zich eveneens in voor de wederopbouw. Compassion ondersteunt kinderen en biedt traumacounseling aan. Waar nodig wordt ook economische hulp verleend. World Vision richt zich de komende tijd op hulp aan kinderen, voedseldistributie, gezondheid en onderdak.

Doneren
Kijkers en luisteraars kunnen direct contact opnemen met het telefoonteam om een gift toe te zeggen. Ook bedrijven worden uitgenodigd om te doneren. Inmiddels zijn er al verschillende bedrijven en organisaties die een gift hebben toegezegd. Diverse bedrijven zetten zich belangeloos in voor dit benefietconcert.

Live uitzending
Family7 zendt deze avond live uit op televisie vanaf 19.30 uur. De avond wordt eveneens live uitgezonden via Groot Nieuws Radio, Bright FM, Seven FM en internet. Daarnaast zal de EO via Spirit 24, het digitale kanaal van de Publieke Omroep, dit concert op een later tijdstip uitzenden.

Kaarten voor het concert in Ede kosten 5,- euro en zijn te bestellen via de website www.doyoureallycare.nl

Uitzending bij Family7: donderdag 11 maart vanaf 19.30 uur