Drie schrijvers breken door op TenPages.com


Na schrijver Knof laten lezers hun keuze vallen op vrouwelijke auteurs

AMSTERDAM, 20100311 -- Binnen drie weken na de start van TenPages.com zijn de aandelen van drie boeken verkocht. De schrijver Knof was de eerste met de roman De beste papa van de wereld. Suzanne Buis met de verhalenbundel Ik date maar wat en de anonieme ZoZuidas vrouwen met de gids Hoe overleef ik de ZuidAs hebben nu het maximum van 2000 aandelen bereikt. Valentine van der Lande, de oprichter van TenPages.com: `Wij zijn blij dat de lezers TenPages.com massaal hebben omarmd. Van het boek van Knof waren na vijf dagen alle 2000 aandelen verkocht. En nu volgen twee boeken van vrouwen.'

In Ik date maar wat schrijft Suzanne Buis over haar bestaan als single vrouw van rond de dertig. Buis schrijft `al dan niet gruwelijke verhalen' over blind dates, toevalstreffers en relatiewensen. Suzanne Buis: `Ik ben er trots op dat mijn manuscript zoveel lezers aanspreekt. Ik heb een aantal kinderboeken geschreven, maar dit is erg spannend om te doen. '
ZoZuidas bestaat uit twee advocaten en een bankier. Zij schrijven over de mores die heersen in de bekendste kantoorjungle van Nederland, de Amsterdamse Zuidas. `Het boek wordt een gids voor wie wil overleven in corporate Nederland. Het moet het perfecte afstudeercadeau worden', aldus een van de anonieme schrijfsters.
Er staan op dit moment 240 manuscripten op TenPages.com. De lancering op woensdagavond 17 februari 2010 haalde het NOS Journaal. Er zijn meer dan duizend profielen aangemaakt, en er zijn duizenden aandelen gekocht door enthousiaste lezers.
Over TenPages.com
TenPages.com is de eerste website waar lezers aandelen kunnen kopen in boeken. Iedereen kan de eerste tien pagina's van zijn manuscript op TenPages.com plaatsen. Wanneer er 2000 aandelen van ¤ 5 zijn verkocht zorgt TenPages.com ervoor dat het boek wordt uitgegeven door een bekende uitgeverij.
Voorbeelden van uitgevers: De Arbeiderspers, The House of Books en Pearson. TenPages.com heeft bovendien een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met selexyz, de kwaliteitsboekhandel van Nederland. Selexyz gaat onder meer de boeken van auteurs die zijn ontdekt op TenPages.com promoten.
In de Raad van Advies van TenPages.com zitten onder anderen schrijver Ronald Giphart en journalist Jeroen Smit (`De Prooi').

TenPages.com