Leden NOVE kunnen energiekosten verlagen


Samenwerking NOVE en Energiecentrum van start

HOUTEN, 20100311 -- De Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche (NOVE) en de Stichting Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf hebben een belangrijk convenant ondertekend. Met dit convenant onderstreept de brancheorganisatie het belang van energiebesparing voor de toekomst van haar leden, zowel voor het milieu als vanwege de kostenbesparing die het oplevert. Directeur van NOVE, Erik de Vries: "Gezien het huidige economische klimaat waarin ondernemers extra op de kosten letten, is dit hét moment om kritisch naar energieverbruik te kijken."

Door de samenwerking met het Energiecentrum, een onafhankelijke stichting, krijgen de leden van NOVE informatie over energiebesparing, tips en handige tools. Individuele ondernemers kunnen hiermee zonder veel moeite gemiddeld 10 tot 15% op hun energiekosten besparen. Voor een gemiddelde MKB-ondernemer betekent dat al snel een besparing van 1.500 tot 2.000 euro per jaar.

Energiecentrum: `Veel winst te behalen'
Het Energiecentrum rekende in oktober 2009 uit, dat er bij het MKB jaarlijks voor 300 miljoen euro aan energie weglekt. De afgelopen jaren maken steeds meer bedrijven gebruik van de diensten van het Energiecentrum. In 2009 hebben die ondernemers samen 25 miljoen euro aan energiekosten bespaard. Martin Kloet, directeur van het Energiecentrum: "Met de ondertekening van het convenant, hopen we die besparing komende tijd verder te verhogen. Ons doel is om energie- en kostenbesparing in de praktijk te realiseren bij de leden van NOVE. We zullen beginnen met het verzamelen van branchespecifieke gegevens om met concrete voorbeelden te laten zien wat de mogelijkheden zijn."

Informatie via NOVE
NOVE integreert in 2010 op haar website www.nove.nl een energiepagina van het Energiecentrum. Hier vindt de ondernemer informatie over energiebesparing. Via deze pagina kan een ondernemer de digitale energiescan van het Energiecentrum invullen om inzicht te krijgen in zijn eigen verbruik en besparingsmogelijkheden. Concrete tips worden getoond op basis van de eigen situatie, inclusief gemiddelde terugverdientijden.

Stichting Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf en NOVE





Ingezonden persbericht