Funcom breidt samenwerking met Level 3 uit

Level 3 gaat CDN-diensten leveren voor catalogus met gametitels Funcom

SAN FRANCISCO, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100311 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bij de Game Developers Conference (congres voor gameontwikkelaars) de uitbreiding bekendgemaakt van haar samenwerking met Funcom, een toonaangevend ontwikkelaar en uitgever van “massively multiplayer online games” (MMOG’s). Level 3 zal Content Delivery Network (CDN)-diensten gaan leveren voor de gametitels van Funcom.

Level 3 werkt al sinds april 2008 samen met Funcom aan het leveren van diensten op het gebied van origin storage, caching en downloaden voor patch-updates van games en grote downloadbestanden voor de game Age of Conan. Na de succesvolle release van deze langverwachte game heeft Funcom haar samenwerking met Level 3 uitgebreid met CDN-diensten voor alle huidige titels van Funcom en voor de games die momenteel nog in ontwikkeling zijn.

“De afgelopen twee jaar zijn we zeer onder de indruk geraakt van het vermogen van het netwerk van Level 3 om gelijktijdig verkeer naar ons wereldwijde gamerspubliek te verwerken, dat voor de Age of Conan bestond uit meer dan 200 miljoen collectieve uren aan speeltijd van de spelers”, aldus Ole Schreiner, COO van Funcom. “Vanwege die ervaring was Level 3 een logische keuze voor het leveren van diensten op het gebied van origin storage, caching en downloaden voor al onze games.”

De games van Funcom worden regelmatig geüpdatet door ontwikkelaars wanneer de games zich ontwikkelen. Dergelijke updates worden geleverd door middel van softwarepatches voor de online game via de CDN van Level 3. Het uiterst schaalbare netwerk van Level 3 wordt geoptimaliseerd om ruimte te bieden aan de vaak grote downloadbestanden met rijke mediacontent voor online publiek, zonder de gebruikerservaring te verstoren. De snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid die met deze diensten worden geleverd zijn noodzakelijk voor het bieden van de realtime gebruikerservaring die de huidige generatie online gamers eist.

“De uitgebreide graphics en video-omgevingen van games van Funcom gebruiken grote hoeveelheden bandbreedte; precies waarvoor het netwerk van Level 3 nou juist is ontworpen”, aldus Peter Neill, senior vicepresident Content Markets bij Level 3. “De uitbreiding van onze samenwerking met Funcom is een directe weerspiegeling van het vertrouwen dat onze klanten hebben in het bereik en de schaalbaarheid van het netwerk van Level 3 en in ons vermogen om de kwaliteitscontent te leveren die klanten van ons verwachten.”

Kijk voor meer informatie over de gaming-oplossingen van Level 3 op: www.level3.com/index.cfm?pageID=151.

Kijk voor meer informatie over Funcom op: www.funcom.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten op basis van glasvezel. Ondernemingen, content-leveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van content en spraakdiensten. Kijk voor meer informatie op: www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications en het Level 3 Communications-logo zijn ofwel geregistreerde dienstenmerken ofwel dienstenmerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van zijn partners in de Verenigde Staten en/of andere landen. Diensten van Level 3 worden geleverd door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Alle andere in dit persbericht genoemde dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s zijn de handelsmerken of dienstenmerken van hun respectieve eigenaren.

OVER CONAN PROPERTIES INTERNATIONAL - Conan Properties International LLC, een 100% dochteronderneming van Paradox Entertainment Inc., beheert de rechten op Conan, de vele bijbehorende personages en de Hyborian-wereld, zoals gecreëerd door Robert E. Howard, en verschillende rechten die verder zijn uitgewerkt door bekende auteurs en tekenaars. Velen beschouwen Conan als ‘s werelds beroemdste fantasy-personage. Kijk voor meer informatie over Conan Properties International LLC op: www.conan.com. Kijk voor informatie over Paradox Entertainment Inc. op: www.paradox-entertainment.com.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt, zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zouden kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en te onderhouden; overgenomen bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningssystemen te ontwikkelen; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren; aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en overig personeel aantrekken en behouden en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Le texte du communiqué issu d’une traduction ne doit d’aucune manière être considéré comme officiel. La seule version du communiqué qui fasse foi est celle du communiqué dans sa langue d’origine. La traduction devra toujours être confrontée au texte source, qui fera jurisprudence.

CONTACT:
voor Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000