Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

februari 2010

Amsterdam | donderdag 11 maart 2010

Filosofie op de Zuidas
met Paul Scheffer

Hoe het integratiedebat de politiek in gijzeling neemt

Als we de opiniepeilingen moeten geloven komt het kabinet Wilders I er aan. Het traditionele partijenstelsel bezwijkt onder de opmars van nieuw rechts. Wie de ministerpresident van Nederland wordt hangt blijkbaar af van het verloop van het integratiedebat.

Ad Verbrugge, filosoof VU, gaat in gesprek met Paul Scheffer. Scheffer is publicist en bijzonder hoogleraar Grootstedelijke problematiek (UvA). Hij zag het enorme belang van het integratiedebat al heel vroeg aankomen en deed zeer veel om dit debat in goede banen te leiden.

Paul Scheffer Hij studeerde psychologie, filosofie en politieke wetenschappen.Hij mengde zich veelvuldig in het publieke debat over de multiculturele. In zijn boek Het land van aankomst maakte hij een breed opgezette analyse over immigratie in Nederland, "Hoe meer we het conflict tot ons laten doordringen, hoe beter we het kunnen hanteren".

Gespreksleiding Govert Buijs, filosoof VU.

De volgende afleveringen van Filosofie op de Zuidas met gasten uit wetenschap en maatschappij zijn op 15 april en 20 mei.

Voor videoverslagen van vorige afleveringen met onder andere Tariq Ramadan, Felix Rottenberg, Dick Berlijn en Fits Spangenberg zie www.vuconnected.nl

Een samenwerking van VUconnected, Faculteit der Wijsbegeerte VU, VISOR en Amsterdam Bright City

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 11 maart 2010
Tijd: 15.30-17.00 uur

Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8
Toegang: gratis l aanmelden gewenst op vuconnected.nl