Ingezonden persbericht


P

Persbericht t.a.v. de kunst- en boekenredactie

9 maart 2010


Op donderdag 11 maart a.s. zijn bij stand 807 (Vereniging Rembrandt) voor de pers enkele exemplaren te verkrijgen van het op 17 maart te presenteren boek:

Bondgenoten of Tegenpolen?
Samenwerking tussen kunstverzamelaars en musea in Nederland Van 13.30 tot 14.00 zijn vertegenwoordigers van de Vereniging Rembrandt en de Boekmanstichting aanwezig bij stand 807 om het boek toe te lichten en persvragen te beantwoorden.

Op welke wijze dragen particuliere verzamelaars, bedrijfscollecties en musea bij aan de versterking van de Collectie Nederland? In Bondgenoten en Tegenpolen? komen alle partijen aan het woord en worden aard en nieuwe mogelijkheden van samenwerking onder de loep genomen. Het boek sluit af met waardevolle informatie over modellen en belastingfaciliteiten die in Nederland bij het schenken of legateren van kunst of geldelijke middelen aan musea behulpzaam zijn.

Auteurs: Huub Blankenberg, Rudi Ekkart, Cas Smithuijsen en Suzanna de Sitter Eindredactie: Truus Gubbels en Ineke van Hamersveld Uitgave van stichting Boekmanstudies/Vereniging Rembrandt, 2010 208 pagina's; full-colour
ISBN/EAN: 978-90-6650-099-0
Prijs: ¤ 34, te verkrijgenn via: www.boekman.nl
De publicatie Bondgenoten en Tegenpolen? is uitgegeven met financiële steun van de Mondriaan Stichting.

FEESTELIJKE PRESENTATIE OP 17 MAART:
Het boek wordt woensdag 17 maart 2010 gepresenteerd in het Hedge House op Kasteel Wijlre. Het eerste exemplaar wordt daar overhandigd aan Odile Wolfs, gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Limburg en aan Coen Schimmelpenninck, vice-voorzitter van de Vereniging Rembrandt. Bij die gelegenheid zal gewezen worden op de actualiteitswaarde van het boek tegen de achtergrond van de veiling van de Stuyvesant/BAT-collectie bij Sotheby's, maar ook bijvoorbeeld de schenking van twee stillevens van Morandi aan het Haags Gemeentemuseum. De samenwerking tussen verzamelaars wordt momenteel gekenmerkt door pieken en dalen, en daarmee is de boektitel Bondgenoten of Tegenpolen? bepaald niet slecht gekozen.

De boekpresentatie wordt mede mogelijk gemaakt door Theodoor Gilissen Private Bankers.