Politie Limburg-Noord

Politie lost schoten bij aanhoudingen in Blerick (2)
Datum: 11-03-2010
Tijd bericht: 16:04
Plaats: Blerick
Tijdens een actie van het straatteam van het drugsproject Hektor heeft de politie woensdagavond enkele schoten gelost op een auto. Dit gebeurde nadat een verdachte vanuit de auto een vuurwapen richtte op de politie. Op datzelfde moment reed de auto in op de aanwezige agenten en was er sprake van een ernstige dreiging richting politie.

Woensdagavond rond 21.00 uur was het straatteam van het drugsproject Hektor getuige van een drugsdeal. Een man liep met de drugs naar een auto met twee kopers in de Blerickse Vossener. De politie wilde het drietal tijdens de transactie van de drugs arresteren. Op dat moment vluchtte de 22-jarige verkoper uit Venlo te voet de wijk in. De twee kopers, twee mannen van 19 en 20 jaar uit het Duitse Moers, verzetten zich hevig tegen de aanhouding. De politie gebruikte hierbij pepperspray. Tijdens deze actie lukte het de twee mannen desondanks om in hun auto te stappen en weg te rijden. Ze raakten daarbij zowel de politieauto als diverse auto's die in de wijk geparkeerd stonden. Op de Molièrelaan reed de bestuurder zijn auto vast in de struiken. De politie, die de achtervolging had ingezet, wilde de aanhouding afronden. Op dat moment bedreigde een van de verdachten vanuit de auto de politie met een vuurwapen. De politie reageerde hierop met enkele gerichte schoten op de auto. De bestuurd er probeerde weg te rijden en reed daarbij in de richting van de aanwezige agenten. Hierop schoot de politie wederom enkele malen op de auto om hem te laten stoppen. De twee mannen gingen er te voet vandoor. Ze werden korte tijd later, mede dankzij een alerte burger, in de wijk aangehouden.

De verkoper van de drugs is direct na zijn vlucht bij de transactie van de drugs gearresteerd. Op de plek van de transactie vond de politie 600 gram henneptoppen, de inzet van de deal.

Ook het gebruikte vuurwapen is aangetroffen. De drie mannen zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.