Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag 11 maart 2010

Schone aardgas-inzamelvoertuigen voor Avalex

Behandeld door Communicatie

Avalex-aardgasvoertuigen, schoon, stil en slim

Met de ingebruikname van twee nieuwe inzamelvoertuigen is door Avalex de eerste stap gezet naar het rijden op groene brandstof. Peter Floor, directeur van Avalex, overhandigde op 11 maart twee nieuwe en zeer schone aardgasvoertuigen aan de mannen van de inzameling.

Biobrandstof uit gft-afval
In de nabije toekomst zullen de inzamelvoertuigen van Avalex gaan rijden op biogas, afkomstig uit groente-, fruit-, en tuinafval. Het gft-afval dat Avalex inzamelt wordt door vergisting niet alleen omgezet in compost, maar ook in biogas, een `groene' brandstof. In plaats van afval is het gft daarmee een duurzame energiedrager geworden. Bij deze toepassing van biogas, geproduceerd uit het ingezamelde gft, rijden de voertuigen nagenoeg CO2 neutraal.

Schoon, stil en slim
Naast de zeer beperkte uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden zijn de nieuwe aardgasvoertuigen ook erg stil en dat maakt het voertuig uitermate geschikt voor inzamelwerkzaamheden in woonwijken. De voertuigen worden uitgerust met een zogenaamde Rotopress. Dit innovatieve systeem doet denken aan een betonmixer. Het afval wordt in een draaiende trommel samengeperst. Dit slimme systeem vraagt om minder onderhoud en is gemakkelijk te reinigen. Bovendien komt het lage energiegebruik van deze Rotopress het brandstofverbruik en dus uitlaatgasemissies ten goede.



Ingezonden persbericht