Gemeente Zevenaar


11-03-2010: Koninklijke Onderscheiding voor vertrekkende raadsleden

Donderdag 11 maart zijn mevrouw A.C. Gevers en de heer Th. Nass gedecoreerd.

Tonnie Gevers en Theo Nass zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau in verband met hun defungeren als raadslid van de gemeente Zevenaar.

Theo Nass (69) is vanaf 1989, met uitzondering van de periode 1994-2002, raadslid voor het CDA. In deze periode was hij ondermeer lid van de raadscommissie financiën, economische zaken en openbare orde, de raadscommissie ruimtelijke ordening en volkshuisvesting en de raadscommissie Samenleving. Hij heeft 4 jaar deel uitgemaakt van het algemeen bestuur Algemene Stichting Woningbouw Zevenaar (ASWZ). De heer Nass heeft onlangs afscheid genomen als penningmeester van het Rode Kruis afdeling Zevenaar, Didam en Bergh. Daarnaast was hij betrokken bij De Zonnebloem en de schutterij.

Tonnie Gevers (65) is vanaf 1998 raadslid voor de PvdA. In deze periode was zij naast lid van verschillende raadscommissies, vertegenwoordiger in het Landelijk Platform Vredesbeleid. Mevrouw Gevers is voorzitter van de Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar en vertegenwoordiger in de Provinciale belangenorganisatie Zorgbelang Gelderland en lid van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar.

De onderscheidingen zijn uitgereikt door burgemeester De Ruiter tijdens de afscheidsbijeenkomst voor de raadsleden die niet meer terugkeren in de gemeenteraad op donderdag 11 maart 2010 in de Burgerstraat van het gemeentehuis.