Gemeente Purmerend

Purmerendse raad verwelkomt zijn nieuwe raadsleden

12 maart 2010

Donderdagavond 11 maart zijn de raadsleden voor de komende vier jaar geïnstalleerd. Zeventien raadsleden komen nieuw in de raad. In Purmerend zijn er 35 zetels verdeeld over tien partijen. Nieuwkomer in de raad is TROTS.

De gemeenteraad bestaat uit de volgende partijen: VVD 7 zetels, PvdA 6 zetels, AOV 3 zetels, CDA 3 zetels, D66 3 zetels, Leefbaar Purmerend 3 zetels, Stadspartij 3 zetels, TROTS 3 zetels, Groen Links 2 zetels, SP 2 zetels.

Gemeenteraad

Tijdens de installatiebijeenkomst waarschuwde Don Bijl de nieuwe raad voor de donkere wolken die boven Purmerend hangen gezien de financiële situatie van de gemeente. Ook vroeg hij de raad om de komende jaren veel aandacht te geven aan de communicatie met de burgers en de goede samenwerking binnen de raad. Daarna legden de raadsleden de ambtseed of gelofte af.

Willem Eggert

Stadshistoricus Vincent Nijenhuis, verkleed als de 14e eeuwse bestuurder Willem Eggert, overhandigde de raad een fotolijst van de oude officiële oorkonde over de stad Purmerend, met het originele zegel van Willem Eggert uit 1410.