Gemeente Voorschoten

The Gents in Dorpskerk

12 maart: Vocaal ensemble The Gents in Dorpskerk

Vocaal ensemble the gents1 De Stichting Cultureel Gebruik Dorpskerk haalt met het vocaal ensemble "The Gents" op vrijdag 12 maart zestien topzangers naar de Dorpskerk in Voorschoten.

De zangers van 'The Gents' zijn een voor Nederland uniek gezelschap, dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven. De basis voor de kwaliteit en de professionaliteit van 'The Gents' werd gelegd binnen het Roder Jongenskoor.

Dirigent Peter Dijkstra bracht de groep in 1999 bij elkaar en was een aantal jaren artistiek leider en dirigent. Sinds augustus 2008 staan 'The Gents' onder leiding van dirigent Béni Csillag.

De groep jonge zangers wordt alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie van het zeer uiteenlopende vocale repertoire. Of het nu gaat om religieuze muziek uit de Renaissance, romantische Engelse muziek, arrangementen van eigentijdse jazz en popsongs of speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk, de concerten van 'The Gents' zijn steevast een buitengewone belevenis. De optredens kunnen dan ook rekenen op een enthousiast publiek en lovende kritieken in de pers.

In april 2005 waren 'The Gents' op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Japan, waar zij de Nederlandse dag op de wereldtentoonstelling opluisterden. Prins Willem Alexander en prinses Maxima bevonden zich in het enthousiaste gehoor. Vanwege het overweldigende succes brachten 'The Gents' in 2006 een tweede bezoek aan Japan.

Bij hun optreden op 12 maart in de Dorpskerk te Voorschoten zijn de volgende werken te verwachten:

Lamentations of Jeremiah van Thomas Tallis, Laudes de St Antoine de Padou en Quatre petites prières de Saint François d'Assise van Francis Poulenc, Immortal Bach van Knut Nystedt, Exaudi, Deus, orationem meam van Giovanni Gabrieli, The Secret Marriage van Sting en van the Beatles: If I fell in love with you, Michelle, With a little help of my friends en Blackbird.

Aanvang en entree
Aanvang: 20.15 uur. Entree (incl. één pauzedrankje): EUR 20,00; Vrienden van de Dorpskerk EUR 17,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen. Ruudolf Mode, Schoolstraat 87 en `t Bloemenhofje, Planciusplantsoen 28/30 te Voorschoten en 's avonds vanaf 19.30 uur in de Kerk. Het is ook mogelijk per e-mail een reservering te maken via mailto:info@dorpskerk.nl

Kijk voor meer informatie op: www.dorpskerk.nl (agenda).
* 12 maart 2010