Hogeschool Windesheim

Persbericht, 19 februari 2010

Wat voor zorg vragen leerlingen aan leraren als ze er niet om vragen?

Op vrijdag 12 maart 2010 organiseren de Opleidingen Speciale Onderwijszorg (OSO) van Christelijke Hogeschool Windesheim en Fontys Hogescholen de jaarlijkse zorgconferentie voor iedereen die werkzaam is in het (speciaal) voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Het centrale thema is: aandacht voor alle leerlingen in het vo en mbo. Wat voor zorg vragen leerlingen aan leraren als ze er niet om vragen?Â

Sprekers
Sprekers zijn dr. Gaby Jacobs en dr. Wim Meijer. Gaby Jacobs is lector ânormatieve professionaliseringâ bij Fontys Hogescholen. Wim Meijer was jarenlang hoofddocent bij de afdeling pedagogiek en onderwijskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en is nu (associate) lector Onderwijszorg en Samenwerking binnen de Keten bij Windesheim.

Inspirerende workshops
Naast twee inleidingen is er een ruim aanbod aan inspirerende workshops met een hoog praktisch gehalte, zoals:
* Loyaliteit als basis voor leerlingbegeleiding
* Vanuit een oplossingsgerichte visie in gesprek met leerlingen
* De teruggetrokken leerling, daar hebben we toch geen last van?
* De klimaatschaal: het pedagogische klimaat in de klas in beeld
* Brede aanpak gedrag â anders kijken naar gedrag
* Omgaan met culturele verschillen

* Hoe om te gaan met getalenteerde leerlingen?

Aanmelden
De VO-zorgconferentie wordt jaarlijks afwisselend georganiseerd door Fontys en Windesheim. De conferentie van 12 maart vindt plaats in het Auditorium van Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle, en duurt van 9.30 tot 16.00 uur. Opgave is tot 1 maart 2010 mogelijk via www.windesheim.nl/agenda. Kosten voor deelname aan deze conferentie zijn ⬠165,-. Voor ingeschreven OSO-studenten van Windesheim en Fontys zijn de kosten ⬠135,-.