ChristenUnie




Gert-Jan Segers levert bijdrage aan boek technologiekritiek

RD-foto segersklein vrijdag 26 februari 2010 10:05 Donateurs van het WI zijn van harte welkom op het symposium `Different cultures - one world', dat zal plaatsvinden op vrijdag 12 maart. Daar wordt een boek gepresenteerd over de dialoog tussen christenen en islamieten betreffende technologiekritiek. WI-directeur Gert-Jan Segers leverde ook een bijdrage.

Tijdens deze middag zal de boekpresentatie plaatsvinden van de publicatie `Different cultures - One world; welke het resultaat is van een bijzonder project. Deze startte met de afscheidsrede van prof. Schuurman aan Wageningen Universiteit, getiteld: `De uitdaging van de islamitische technologiekritiek'. Vervolgens zijn onder leiding van prof. Schuurman vele christelijke en islamitische denkers uit binnen- en buitenland een baanbrekend project gestart genaamd `Structures for Life', waarin ze onderzochten in hoeverre en hoe een dialoog kan plaatsvinden tussen christenen en islamieten betreffende technologiekritiek. Mensen die hun medewerking hebben verleend zijn bijvoorbeeld prof. Marc de Vries, prof. Clement van Pelt, prof. Bünyamin Duran, prof. Ahmed Akgunduz, prof. Henk Jochemsen en Dr. Furkan Aydiner. Uitkomst van dit project is het boek geworden, waarin de resultaten zijn neergezet.

Mocht u de mogelijkheid hebben om deze middag bij te wonen, dan willen we vragen u aan te melden via Jos Boer, Centrum voor Christelijke Filosofie, via pr.reform.philos@planet.nl of telefoonnummer 035-5880205. Mocht u iemand kennen die hier mogelijk geïnteresseerd in is, aarzelt u niet deze persoon in te lichten. Deelname aan het symposium is gratis.

De presentatie zal plaatsvinden op vrijdag 12 maart 2010 vanaf 14.30 uur in het Forum-gebouw van Wageningen Universiteit.