Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Neelie Kroes naar ICTEFAF Maastricht
EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) spreekt op 12 maart tijdens de ICTEFAF Business Meeting in Maastricht. Ze doet dat op uitnodiging van Gedeputeerde Jos Hessels, die Limburg met breedbandverbindingen (een Next Generation Network) tot in elk huis en bedrijf op de kaart wil zetten als regio met supersnelle internetverbindingen.

Hessels is blij dat Kroes komt. ,,Zij is net twee weken geleden benoemd in de nieuwe portefeuille en had al enkele honderden uitnodigingen gekregen. Toch komt ze eerst naar Limburg.

Het belang van breedband voor de Europese economie blijkt volgens Hessels uit het feit dat EU-voorzitter Barroso een van de meest ervaren eurocommissarissen op het dossier Digitale Agenda heeft gezet. ,,Kroes is nu de belangrijkste persoon in Europa die over ICT en telecom gaat. De regelgeving hierover is enorm in ontwikkeling en wordt in Brussel gemaakt. Zij beslist er dus over.

Haar deelname aan de ICTEFAF is volgens Hessels ook een erkenning voor het beleid om sterk in te zetten op breedband in Limburg en de grensregios met België en Duitsland. ,,Limburg wil op het gebied van breedband voorop gaan lopen. Daarom moeten we glasvezel - of wat daar qua snelheid en specificaties bij in de buurt komt - aanleggen. Dat is een enorme groeisector qua bedrijvigheid. Want het gaat niet om het aanleggen van de kabel alleen, maar met name om de bedrijven die daardoor naar Limburg zullen komen. De komst van Kroes geeft aan dat we als koploper gezien worden.

De 5e TEFAF Business Meeting valt samen met de prestigieuze internationale kunstbeurs The European Fine Art Fair (TEFAF). Thema van de Business Meeting is dit jaar informatie- en communicatietechnologie (ICT). De Provincie Limburg wil de aanleg van een topinfrastructuur voor breedbandig internet bevorderen om daarmee bedrijvigheid aan te trekken die zich bezighoudt met ontwikkelen en exploiteren van diensten die gebruik maken van die infrastructuur. Diverse ICT-bedrijven en instellingen zullen tijdens de bijeenkomst presentaties houden van nieuwe ontwikkelingen.

26-2-2010 14:50