Gemeente Medemblik

Feestelijke opening rotondes te Wognum

Op vrijdagmiddag 12 maart worden de twee rotondes aan de Nieuweweg/Verlengde Kerkweg en Nieuweweg/Raadhuisstraat/Oude Hoornseweg/Oosteinderweg in Wognum geopend. Gedeputeerde mevrouw E. Post van de provincie Noord-Holland opent om 14.30 uur feestelijk de rotondes.

Opening voor burgers
Na de opening door de gedeputeerde worden burgers in de gelegenheid gesteld om tot 16.15 uur op een bijzondere wijze een tochtje langs de twee rotondes te maken. Het startpunt is bij
Café - Restaurant Stam, Raadhuisstraat 3 te Wognum.

Verbetering verkeersveiligheid
De T-kruising Nieuweweg / Verlengde Kerkweg ligt in een route van gebiedsontsluitingswegen en er loopt een drukke fietsroute langs. De kruising is gereconstrueerd tot een rotonde om de verkeersveiligheid te verbeteren. Nadat de eerste rotonde voltooid was, kon men beginnen met de uitvoering van de rotonde Nieuweweg / Raadhuisstraat / Oude Hoornseweg / Oosteinderweg. Deze kruising in het centrum van Wognum met hoge verkeersintensiteiten en veel uitwisseling van fietsverkeer, voornamelijk scholieren, is gereconstrueerd tot een rotonde om ook hier de verkeersveiligheid te verbeteren.