Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 17 december 2009

Jongeren winnen ¤ 5.000,- om Slotermeer te 'ppimpen' Uitreiking Pimp my Block Awards Amsterdam

Op vrijdag 12 maart organiseert NJR (voorheen Nationale Jeugdraad) de Pimp my Block Awards in Slotermeer. De afgelopen maanden leverden jongeren ideeën in om hun wijk aantrekkelijker te maken. Op het Nova College in Slotermeer wordt bekend gemaakt wie met de hoofdprijs van 5000 euro naar huis gaat. Prijsuitreiking is in handen van wethouder Robin de Bood van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer (Jeugd en Onderwijs).

Jongeren mogen zelf bedenken hoe zij hun omgeving willen verbeteren. Opvallend is dat er in Slotermeer veel ideeën voor evenementen werden ingeleverd. Maar ook het opzetten van een opnamestudio en het maken van een documentaire over de buurt behoren tot de inzendingen. Tijdens het evenement zijn er verschillende optredens. De artiesten (waaronder de razend populaire Salah Edin, verschillende rappers uit de buurt en dansers) werden door de Amsterdamse jeugd zelf uitgekozen. Het is dus een avond met hun eigen muziek, in hun eigen buurt, met hun eigen ideeën.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en de gemeenten waar het project actief is. In Amsterdam wordt het project uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Amsterdam, Koers Nieuw West, stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer, Stichting Dock en de jongeren uit Slotermeer. Ook in Enschede, Den Haag, Deventer, Amersfoort, Rotterdam, Arnhem, Maastricht, Nijmegen en Dordrecht worden dit jaar Pimp my Block Awards uitgedeeld.

Algemene informatie

Evenement: Pimp my Block Award Show Amsterdam Slotermeer Datum / tijd: Vrijdag 12 maart, van 15.00 tot 17.45 uur Locatie: Nova College Slotermeer (Burgemeester Hogguerstraat 2) Prijsuitreiking: Wethouder Robin de Bood van Jeugd en Onderwijs

Programma: - Opening met brassband en hosted bij Mannuel
- Dans van FDC ism Studio West.

- Comedy en debat met Salaheddine ( bekend van Ab en Sal)
- Modeshow, Henna en optredens van lokaal talent
- Afsluitingsact door Salah Edin

Kijk ook op www.pimpmyblock.nl en www.njr.nl!

()

Noot voor redactie,