Provincie Utrecht

Reparaties aan N237 tussen Utrecht en Amersfoort

9-3-2010 -

Tussen 12 en 19 maart voert de provincie noodreaparties uit op de N237 tussen Utrecht en Amersfoort, even voorbij Tammer. Het tijdstip van reparatie is afhankelijk van het weer. De reparaties zijn nodig omdat de vorst ernstige schade heeft aangericht aan het wegdek.

De reparaties vinden plaats over een afstand van 400 meter, op de rechterrijstrook van de rechterrijbaan van de N237, komende vanuit Utrecht, even voorbij Tammer. Door de vorst zijn daar diepe scheuren ontstaan in het wegdek. Vooral voor motorrijders vormen dergelijke scheuren een gevaar. Reden dat de provincie dit gedeelte inmiddels heeft afgezet voor verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse over de linker rijstrook geleid.

Kortdurende afsluiting
De reparaties nemen één avond en nacht in beslag. Tijdens de reparaties worden beide rijstroken afgezet en wordt het verkeer omgeleid via Soest en Soesterberg. Dit staat ter plaatse met borden aangegeven.

Vorstschade
Vorstschade treedt vooral op waar asfalt ouder is en op kruispunten en in bochten, omdat het asfalt daar meer te lijden heeft door optrekken en afremmen en `wringend' verkeer uit verschillende richtingen. Bovenstaande reparaties betreffen noodreparaties; de scheuren of gaten in het wegdek zijn dermate ernstig dat ze omwille van de verkeersveiligheid snel moeten worden gerepareerd.. Overige, minder ernstige schades, repareert de provincie in één bestek verderop in het jaar.

Nadere informatie over de uitvoering
Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met het district Oost, steunpunt Huis ter Heide, Huub van der Poel, tel. (030) 698 0666.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19