Saxion Hogescholen
BR>

wo 10 maart 2010

Saxion Open in Enschede

Op vrijdag 12 maart aanstaande, van 13.00 tot 17.00 uur, vindt er weer een open dag plaats bij Saxion in Enschede.

Tijdens `Saxion Open' krijgen bezoekers uitgebreide informatie over alle opleidingen van Saxion. Zo ook over de nieuwe studieroutes Nanotechnology en Mechatronica, die in september bij Saxion starten. Verder staat er een aantal presentaties van bouwbedrijven op het programma.

Saxion Open
Verschillende opleidingen geven op vrijdag 12 maart voorlichtingen, proeflessen en demonstraties en er bestaat de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met studenten en te praten met docenten. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de open dag ter plekke voor een opleiding van Saxion aanmelden. Naast voorlichting over opleidingen en aanmelden, wordt er ook informatie gegeven over de aansluiting voortgezet onderwijs, studiebelasting, studiekeuze, studieoriëntatie, kamers huren in Enschede, de financiële kant van studeren en Saxion als werkgever. Volgende week vrijdag, op 19 maart, vindt Saxion Open in Deventer plaats van 13.00 tot 17.00 uur.

Studieroutes Nanotechnology en Mechatronica
Nanotechnologie is de technologie van de toekomst. Kleine structuren en deeltjes, zoals atomen of moleculen, worden gemanipuleerd en toegepast zodat er nieuwe materialen en systemen ontstaan. Bijvoorbeeld een camerapil die darmkanker kan opsporen of krasvaste autolakken.

Een robot die het huis stofzuigt of een dvd-speler die een favoriete film afspeelt; ze functioneren door middel van Mechatronica. Met Mechatronica heb je een goede kennis van systeemkunde, gecombineerd met de basiskennis van de verschillende vakgebieden, zoals mechanica, elektronica en ICT. De studieroutes Nanotechnology en Mechatronica kunnen vanuit verschillende technische opleidingen worden gekozen.

Presentaties bouwbedrijven tijdens Saxion Open
Hoewel de recessie ook de bouw treft, is het slim om juist nu te starten met een opleiding als Bouwkunde of Vastgoed en Makelaardij. Want bouwbedrijven zoeken hbo'ers om in de toekomst sneller, flexibeler en duurzamer te kunnen bouwen. Daarover spreken tijdens de open dag Arnold ter Brugge van Royal Haskoning, het wereldwijd bekende advies- en ingenieursbureau, en Bas van der Veen van de Stichting Pioneering (Twents Platform voor innovaties in de bouw).


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
----------------------------------------

Meer informatie:
Voor meer informatie over Saxion Open kunt u contact opnemen met Karin Welman van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, tel. 053 - 487 17 10. Contactpersoon voor meer informatie over studieroutes Mechatronica en Nanotechnology is ir. P.L.A. van Dam, tel. 053 - 487 14 67.


____________________ Zoek