Provincie Utrecht

Voorbereidend werk reconstructie kruispunt Koppeldijk Houten

10-3-2010 -

Op vrijdag 12 maart gaat de provincie Utrecht vier bomen kappen bij het kruispunt van de N409 Koppeldijk-Heemsteedseweg in Houten. De bomen moeten weg om plaats te maken voor de reconstructie van het kruispunt. Uitvoering van de reconstructie vindt plaats in de tweede helft van 2010.

Het kappen van de bomen vindt plaats tussen 09:00 en 15:30 uur, dus buiten de spits. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Op het moment dat een boom gaat vallen, leggen verkeersregelaars het verkeer even stil.

Broedseizoen
Omdat het broedseizoen aanstaande is, heeft de provincie besloten de bomen nu al te kappen. In het broedseizoen bestaat namelijk de kans dat vogels nesten gaan bouwen in de bomen. Het kappen zou dan moeten worden uitgesteld tot najaar/winter waardoor de planning van de uitvoering van de reconstructie naar achteren gaat schuiven. Voor het kappen van de bomen heeft de provincie een vergunning ontvangen. Het gaat om twee essen en twee populieren. Voor deze bomen worden nieuwe bomen teruggeplant.

Reconstructie kruispunt
Het kruispunt van de N409 Koppeldijk-Heemsteedsweg in Houten is een probleempunt voor de verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid. Door de drukte op de doorgaande weg N409 is het vooral tijdens de ochtend- en avondspits moeilijk om vanuit de zijwegen (Koppeldijk en Heemsteedseweg) de N409 te bereiken. Ook gebeuren er veel ongevallen met (brom)fietsers. Daarom heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht in september 2009 besloten om verkeerslichten aan te brengen op het kruispunt. Om te zorgen voor een vlotte afwikkeling van het verkeer komen er extra opstelstroken op alle toeleidende wegen. Verder wordt het kruisingvlak uitgerust met een verhoogd plateau om automobilisten te dwingen zich aan de maximumsnelheid van 60 km/uur te houden als het licht op groen staat.

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer P. den Otter van de provincie, tel. 030 258 33 43, e-mail:
peter.den.otter@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19