Ingezonden persbericht

Boekenweekvoorstelling 2010: Het leven is vurrukkulluk
Met Remco Campert, K. Schippers, Sylvia Kristel, Tjitske Jansen, Tjeerd Bomhof, Katarina Vermeulen, Rick de Leeuw en Jan & Jasper Hautekiet.

Op vrijdag 12 maart produceert De Kleine Komedie een programma dat aansluit bij het officiële thema van de Boekenweek: Het kind, de jeugd, de jongere. Het motto Titaantjes - Opgroeien in de letteren, dat ontleend is aan het gelijknamige verhaal van Nescio met de beroemde openingszin: 'Jongens waren we - maar aardige jongens', vormt het uitgangspunt van deze voorstelling met mannen die terugkijken op zichzelf als aardige jongens en met vrouwen die kijken naar de meisjes die ze ooit waren of misschien nog altijd wel zijn.

In een vrolijke mengeling van literatuur, poëzie, muziek en theater werpen de medewerkers aan het programma hun hoogstpersoonlijke blik op jeugd en jong zijn. In Het leven is vurrukkulluk leest Remco Campert onder andere passages voor uit zijn gelijknamige debuutroman en zal K. Schippers verhalen over de allereerst beleefde liefde in jonge jaren. De presentatie is in handen van Rick de Leeuw die met mooie liederen en gedichten rond het thema het cement van de voorstelling zal zijn, muzikaal begeleid door Jan Hautekiet en zijn zoon Jasper. Rick kijkt bovendien met Sylvia Kristel terug op haar veelbewogen jeugd en Tjitske Jansen leest haar gedichten voor over opstandige jonge meisjes. Tjeerd Bomhof, bekend als zanger en gitarist van Voicst, zingt verrassende nummers die het thema illustreren, zowel van zichzelf als uit het wereldrepertoire. Ook Katarina Vermeulen doet van zich horen, ondermeer met een nummer van haar vader Bram dat hij schreef toen hij zo oud was als zij nu.

Het leven is vurrukkulluk is eenmalig te zien in De Kleine Komedie op vrijdag 12 maart, aanvang 20.15 uur. De kaarten voor deze voorstelling kosten ¤ 12,50 en zijn te bestellen via www.dekleinekomedie.nl.



Ingezonden persbericht