Ingezonden persbericht

Amsterdam, 11 maart 2010

DJ Maestro steunt dance4life met nieuw compilatiealbum

Digestive - After Dinner Dance vanaf vrijdag 12 maart in de winkel

DJ Maestro, Nederlands bekendste jazz DJ, presenteert vrijdag 12 maart zijn compilatiealbum Digestive - After Dinner Dance. Met het album steunt DJ Maestro de internationale organisatie dance4life, die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Het album, waarop tracks van ondermeer Kraak & Smaak, Koop en Buscemi staan, is een mix van jazz en dance samengesteld door DJ Maestro. Door tracks ter beschikking te stellen voor dit album zetten artiesten zich belangeloos in voor de strijd tegen aids. Digestive - After Dinner Dance ligt vanaf vrijdag 12 maart in de winkels.

Naast de meewerkende artiesten helpen ook de kopers van het album mee aan de music revolution die dance4life op gang wil brengen. De verkoop van albums en downloads komt ten goede aan de internationale scholenprojecten van dance4life. Deze scholenprojecten zorgen wereldwijd voor educatie over hiv en aids, zodat jongeren zelf de juiste keuzes kunnen maken voor een gezonde toekomst.

DJ Maestro: 'dance4life zet zich in voor de strijd tegen hiv en aids op een manier die mij erg aanspreekt. Ze maken in hun projecten gebruik van muziek en dans, de taal die iedereen kent. Voor mij een logische match om me in te zetten voor dit goede doel door bij te dragen met mijn muziek. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook jazz bekend te maken bij een groter publiek.'

Digestive - After Dinner Dance, vrijdag 12 maart in de winkels en vanaf dinsdag 16 maart beschikbaar via de favoriete download stores.

Over dance4life
Het Nederlandse initiatief dance4life zet zich samen met jongeren in om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. dance4life is inmiddels actief in ruim 25 landen verspreid over vijf continenten. In Nederland is dance4life de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

Over DJ Maestro
DJ Maestro werd voornamelijk bekend door de Blue Note Trip compilaties, die hij samenstelde voor het jazzlabel Blue Note Records.

Artist: DJ Maestro
Title: Digestive - After Dinner Dance
Label: Be Yourself Music
Catalog # D4LCD003 / EAN 8715576130724
Genre: Jazz/dance
Unit: 1CD

Noot voor de redactie,