Gemeente Nijkerk


Vanaf 12 maart tijdelijk nieuwe verbinding van Hogeweg naar A28

Omleiding fietsers vanuit Hoevelaken

Vanaf 12 maart 2010 wordt het verkeer dat bij de Hogeweg in Amersfoort de A28 op wil via een tijdelijke nieuwe verbinding naar de oprit van de A28 (richting Zwolle) geleid. Door de tijdelijke nieuwe verbinding moeten ook fietsers vanuit Hoevelaken rekening houden met een omleiding.

De nieuwe verbinding is nodig in verband met werkzaamheden voor de verbreding van het viaduct van de A28 over de Hogeweg. De verbinding wordt gemaakt in een lus vanaf het nieuwe kruispunt Wiekenweg/Energieweg in Amersfoort. Op dezelfde dag wordt ook de nieuwe afslag (A28/Hogeweg) in gebruik genomen.

Omleiding fietsers
Fietsers vanuit Hoevelaken worden omgeleid via de Oude Lageweg en fietsers vanuit Achterveld/Leusden via de nieuwe Schammertunnel.

Reconstructie aansluiting Hogeweg/A28
Rijkswaterstaat en de gemeente Amersfoort werken samen aan de nieuwe aansluiting van de Hogeweg naar de A28. Hiervoor zijn op dit moment werkzaamheden gaande op verschillende plekken aan de Hogeweg en op en rond de aansluiting van de Hogeweg naar de A28 (ter hoogte van de Outputweg en Hogeweg).