Politie Midden- en West Brabant


Tilburg, 12-03-2010

Dronken scooterrijder komt ten val

TILBURG: Een 66-jarige Tilburger is donderdagavond op de Hart van Brabantlaan met zijn scooter ten val gekomen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder blies 630 ugl. Zijn rijbewijs A/B is ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen 6 a 7 flesjes bier gedronken bij een vriend. Hij vertelde dat hij de kruising Gasthuisring / Hart van Brabantlaan overstak. Daarna kon hij zich niets meer herinneren totdat er een ambulancemedewerker en de politie voor hem stond. Hij werd na behandeling overgebracht naar het bureau.

Tilburg kleurt blauw met verkeerscontroles

TILBURG: De politieteams Wilhelminapark en Leijdal hebben
donderdagmiddag en avond in hun werkgebied verkeerscontroles gehouden. Aan de actie werkte ook de Belastingdienst mee die 2400 euro en drie auto's in beslag nam en weg liet takelen. De agenten schreven 83 bekeuringen uit.

Het team Leijdal stelde controles in op de Broekhovenseweg, de Fatimastraat, de Berglandweg, het Pater van den Elsenplein, de Stappegoorweg, de Radiostraat en het Stuivesantplein. Daarbij werden 59 bekeuringen uitgeschreven. Onder meer voor het niet dragen van de gordels, niet voeren van verlichting en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Tevens werd een bestuurder, een 49-jarige Tilburger, aangehouden die teveel had gedronken. Aan deze controles werkte ook de Belastingdienst mee. Zij hebben 2400 euro aan openstaande vorderingen direct geïnd. Ook werd op tien voertuigen beslag gelegd en werden er drie daadwerkelijk ingenomen en getakeld.

Het team Wilhelminapark hield een verkeerscontrole bij het park. De actie stond in het teken van de verkeersveiligheid. Zo werd er nadrukkelijk gecontroleerd op de helmgrasfeiten. Deze feiten; het niet dragen van een helm, gordels, rood licht, alcohol in het verkeer en snelheid, zijn namelijk de aanleiding voor de meeste
verkeersongevallen. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven. Ook werd een 25-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De resultaten


-Niet dragen van de autogordels 18 x


-Negeren bord eenrichtingsverkeer 1 x

Overschrijden max. snelheid 2 x

Ter hand nemen mobiele telefoon 1 x

Als fietser niet stoppen voor rood licht 2 x

Vechtende meisjes op het Tilburgse Heuvelplein

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.40 uur een 17-jarig meisje op de Baden Powellaan aangehouden die eerder op de avond op het Heuvelplein een 15-jarig meisje zou hebben mishandeld. De plukken haar vlogen kennelijk in het rond.

Kennelijk hebben de meiden al langer ruzie met elkaar. Ze troffen elkaar in een fastfood restaurant waarna buiten een vechtpartij ontstond. Volgens het slachtoffer werd ze door het andere meisje aan haar haren getrokken en op de grond geduwd. Ze werd daarna door een ander meisje vastgehouden en door de verdachte op haar hoofd geslagen. Er waren enkele plukken haar uit haar hoofd getrokken, ook bloedde haar oor. De verdachte werd op aanwijzing van het slachtoffer
aangehouden. Zij verklaart dat het slachtoffer arrogant naar haar keek. Ze verklaarde dat juist het slachtoffer al eerste aan haar haren getrokken had, toen was volgens haar de vechtpartij ontstaan. De politie onderzoekt nog de rol van de eventuele andere verdachte.

Hennepkweker steelt ook de stroom

TILBURG: De politie heeft gisteren op de eerste verdieping van een woning aan de Don Sartostraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 25-jarige bewoner werd aangehouden. Er werden 435 plantjes
aangetroffen. Ook bleek dat de stroom buiten de meter om werd
afgetapt. Naast hennepkweek zal de bewoner ook proces-verbaal krijgen voor de diefstal van stroom. De 24 lampen en transformatoren zijn in beslag genomen. De agenten kwamen de plantage bij toeval op het spoor omdat ze op zoek waren naar iemand die mogelijk in dat pand zou verblijven. Dat was niet het geval.

Dronken Tilburger opgepakt in supermarkt

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 20.30 uur op het Piusplein een 45-jarige Tilburger aangehouden voor onder meer openbare dronkenschap. De verdachte wilde bij de supermarkt pinnen. Kennelijk wist hij zijn pincode niet goed meer, want het pasje werd ingeslikt. Hierop uitte de dronken agressieve en luidruchtige man enkele
bedreigingen tegenover medewerkers. Hij werd ingesloten en is
vanmorgen nadat hij wat was ontnuchterd weer in vrijheid gesteld.

Vier studenten vast in de lift

TILBURG: De brandweer heeft gisteravond rond 23.45 uur vier Tilburgse studenten moeten bevrijden die vast zaten in een lift van een flat aan de Statenlaan. Het viertal ontkende zelf er voor gezorgd te hebben dat de lift bleef hangen. Hun namen zijn vastgelegd.

Rustige horecadienst in Tilburg

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben een rustige dienst gehad. Er waren geen aanhoudingen. Vier stappers kregen een bekeuring voor baldadigheid. Drie uitgaanders gingen op de bon omdat ze met glas op straat liepen.

Politie treft na inbraak kluis aan

TILBURG: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.00 uur op de Daniel de Brouwstraat een kluis aangetroffen. De kluis stond op een plank waaronder wieltjes zaten. De vondst volgde na een melding van een inbraak in het zorgcomplex aan de Bredaseweg. Daar was een kantoor open gebroken, waarna de kluis van de muur was getrokken. Medewerkers hadden schimmen van de drie daders nog gezien toen die wegliepen. De politie heeft een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld en een gebied afgezet. De daders werden echter niet meer aangetroffen.

Snelheidscontrole in Tilburg

TILBURG: Gistermiddag is er met radar op snelheid gecontroleerd op de Burgemeester Letschertweg. De snelheid van 1360 passanten werd gemeten. Er waren 74 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid op het traject waar 80 km als maximum geldt was 115 km / uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-03-2010 11:46 | © Regio Midden en West Brabant |