Gemeente Heemskerk


vrijdag, 12 maart 2010

Gemeente, jongerenwerk en jeugd werken samen tegen jeugdoverlast

Op dinsdag 9 maart 2010 heeft burgemeester Nawijn met zes jongeren gesproken over hun wens voor een overdekte hangplek. Dit gesprek komt voort uit een bijeenkomst van 16 februari die werd georganiseerd door de gemeente, jongerenwerk en politie over het thema jeugdoverlast in het centrum van Heemskerk. Voor deze avond waren jongeren uitgenodigd die tussen november en februari in beeld zijn gekomen bij intensieve handhaving door de politie.

Van de 55 jongeren en ouders die tijdens de bijeenkomst van 16 februari aanwezig waren, hebben ongeveer twintig jongeren zich opgegeven om samen met het jongerenwerk en de gemeente oplossingen te bedenken om de overlast te laten afnemen. Op 9 maart hebben deze partijen om de tafel gezeten om over dit thema van gedachten te wisselen. De jongeren hebben bij de burgemeester aangegeven een overdekte hangplek te willen. De burgemeester heeft aan de jongeren voorgesteld om een gesprek te organiseren met de raadscommissie die over dit onderwerp gaat. De jongeren willen graag hierover in gesprek met de raad. Zowel de burgemeester als de jongeren vonden het een goed gesprek. De burgemeester waardeerde het zeer dat de werkende jongeren zelfs verlof hadden opgenomen voor dit gesprek.

Intensief handhaven
Een andere uitkomst van de bijeenkomst van 16 februari is dat de politie is begonnen met intensief handhaven in de omgeving van de C1000 aan de Maerelaan. Elke vorm van samenscholing op die locatie wordt tegengegaan. De overlast bij de C1000 bestaat uit vervuiling van de straat en omgeving, geluidsoverlast, vernielingen, intimidatie en pesten van omwonenden, ondernemers, voorbijgangers en winkelend publiek.

---