Gemeente Dongeradeel


Delegatie Fulda bezoek Dokkum

Van vrijdag 12 tot en met maandag 15 maart brengt een delegatie uit het Duitse Fulda onder leiding van de hulpbisschop een bezoek aan Dokkum en omgeving. Het gezelschap komt onder andere om de bestaande banden met de parochie Dokkum en de gemeente Dongeradeel aan te halen.

De steden Dokkum, Fulda en het Engelse Crediton zijn door Bonifatius met elkaar verbonden. De heilige Bonifatius is namelijk geboren in Crediton, in 754 vermoord bij Dokkum en begraven in Fulda. Tussen de drie steden zijn er sterke vriendschapsbanden en zijn er regelmatig contacten.

Het gezelschap uit Fulda bestaat uit acht personen, waaronder monseigneur Karl Heinz Dietz, hulpbisschop van Fulda. De groep wordt vrijdag om 16.30 uur ontvangen op stadhuis van Dokkum door burgemeester Marga Waanders. Op zaterdag staat een bezoek aan Schiermonnikoog op het programma gevolgd door een eucharistieviering om 19.00 uur in de Rooms Katholieke kerk in Burgum. Zondagmorgen om 10 uur is de delegatie aanwezig bij de eucharistieviering in de parochiekerk in Dokkum. Om 14.30 uur ontmoet het gezelschap de bisschop van Groningen-Leeuwarden monseigneur Gerard de Korte op de pastorie. Maandagochtend vertrekken de gasten.