Gemeente Zijpe


Afscheid van oud-raadsleden en installatie van de nieuwe raad

Het was donderdagavond 11 maart 2010 druk in het gemeentehuis in verband met het afscheid van een aantal raadsleden die niet meer terug keren in de raad en de installatie van de nieuwe raad van Zijpe.

Burgemeester Marian Dekker heette alle aanwezigen van harte welkom bij het eerste gedeelte van de avond; het afscheid van commissieleden en een aantal raadsleden die niet meer terug zouden keren in de Zijper raad. Met een kort woord bedankte zij de commissieleden en werden er bloemen overhandigd.

Â

Afscheid van de commissieleden

Daarna gaf zij in een korte beschouwing een beeld van de afgelopen vier jaar waarbij aantal belangrijke onderwerpen werden gememoreerd.

Na deze beschouwing richtte zij het woord tot Jolande Brinkman (PvdA), Ruud Maarschall (Natuurlijk Zijpe), Sita Schenk (BKV), Jasper Nieuwenhuizen (VVD), Hans Verheggen (PvdA) en Gerard Schouten (CDA). Hans Nieman (BKV), die ook niet meer terugkeert als raadslid, was helaas niet aanwezig.

Vertrekkende raadsleden

Voor iedereen had zij een hartelijk woord. Daarna ontvingen zij bloemen en een beeldje met als titel âSamen de handen ineenâ.

Ook werden zij toegesproken door hun fractievoorzitters. Omdat Ruud Maarschall als fractievoorzitter van Natuurlijk Zijpe zelf vertrok, kreeg Cor Koning de eer om hem toe te spreken.

Â

Voor Gerard Schouten was er een uitgebreid woord. Als enige van de vertrekkende raadsleden heeft hij 12 jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad. Op grond van zijn werkzaamheden voor de samenleving en deze lange periode mocht de burgemeester namens Hare Majesteit de Koningin hem een Koninklijke onderscheiding opspelden. Gerard is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Marian Dekker met de heer Gerard Schouten die benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

Na een korte pauze hadden de kandidaat raadsleden plaatsgenomen aan de raadstafel en begon de bijzondere raadsvergadering. Naast een aantal bekende gezichten waren er zeven nieuwe leden aanwezig die deel gaan uitmaken van de Zijper raad. Nadat de burgemeester een ieder had verzocht om op te staan, kon zij tot het installeren van de raadsleden overgaan. Zij sprak de installatietekst uit. Sommige raadsleden antwoordde met âdat verklaar en beloof ikâ en een aantal sprak de woorden âzo waarlijk helpe mij God almachtigâ.

Daarna voerden de fractievoorzitters het woord en ontvingen alle raadsleden bloemen.

Â

Om de felicitaties in ontvangst te kunnen nemen was er na afloop nog een informeel samenzijn.

De Zijpe heeft weer voor vier jaar een nieuwe raad, die bestaat uit de volgende leden:

Â

BKV: Hans Kröger, René Sips, Carla Rampen- van der Put en Cees van Ravenswaaij

BKV fractie; de heer Kröger, de heer Sips, de heer Van Ravenzwaaij en mevrouw Rampen - v.d. Put

PvdA: George van Ee, Rolf Klant en Arie Derksen

PvdA fractie; de heer van Ee, de heer Klant en de heer Derksen

CDA: Hans Klaver, Gert-Jan Slijkerman en Perry Vriend

CDA fractie; de heer Klaver, de heer Slijkerman en de heer Vriend

VVD: Thomas van der Ploeg, Piet Marees en Arno Mak

VVD fractie; de heer Van der Ploeg, de heer Marees en de heer Mak

Natuurlijk Zijpe: Cor Koning en Diederik Nater

Natuurlijke Zijpe; de heer Koning en de heer Nater

Â