Gemeente Breda

Op 32 plaatsen in Breda oranje containers voor plastic verpakkingen

Sinds begin januari dit jaar wordt plastic verpakkingsafval in Breda apart ingezameld. Door leveringsproblemen waren er aanvankelijk slechts op tien plaatsen in de stad oranje inzamelbakken voor dat afval beschikbaar. Inmiddels staan er bij winkelcentra en winkelstrips in totaal 32 van deze inzamelcontainers.

De leverantie van de overige containers gaat gestaag door. De komende week komen er op diverse locaties nog eensachttien containers bij. In totaal komen er in de gemeente Breda ruim 70 oranje containers.

Wilbert Willems, demissionair milieuwethouder: âIk ben blij dat ondanks onze wat moeilijke start zoveel huishoudens in Breda enthousiast meedoen aan het apart inleveren van plastic verpakkingsafval. Dat afval komt zo weer beschikbaar als grondstof voor nieuwe producten. En dat is winst voor mens en milieu.â

De Bredase burgers werken erg goed mee aan het apart houden van plastic verpakkingsafval. Zo goed zelfs, dat eerder besloten is om alle oranje inzamelbakken elke dag leeg te maken. Dat voorkomt dat er afval bij de bakken neergezet wordt, dat er eigenlijk in hoort. Sinds 1 januari is er in Breda in totaal 34.000 kg. plastic verpakkingsafval ingezameld. Dit afval gaat naar de landelijke organisatie Nedvang die er verantwoordelijk voor is dat het ingezamelde plastic tot korrels wordt vermalen. Daarvan kunnen nieuwe plastic verpakkingen gemaakt worden, maar ook bermpaaltjes, fleecetruien en plastic ballen.

Op de gemeentelijke website www.breda.nl kan men op de homepage onder âDirect naar / Plastic verpakkingsafvalâ de meest gestelde vragen over de inzameling vinden. Zo is daar een lijst te vinden met alle plaatsen waar oranje inzamelbakken staan en waar er nog komen te staan. Ook wordt daarin uitgelegd wat wel en wat niet in de oranje bakken thuishoort. Deze laatste informatie staat ook in een folder die eind januari is verspreid en op de Breda (afval)kalender die eerder huis aan huis verspreid is.
Voor meer informatie kan men ook bellen met Afvalservice Breda, telefoonnummer 14 076.

Breda, 12 maart 2010