Gemeente Dongen

Rutten informateur in Dongen

Publicatiedatum: 12-3-2010

De heer C. (Chris) Rutten gaat aan de slag als informateur bij de coalitiebesprekingen voor een nieuw college in de gemeente Dongen. Dat is vrijdag 12 maart besloten door de zes Dongense politieke partijen die op 3 maart jongstleden hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Verheugd
,,We zijn erg verheugd dat de heer Rutten deze taak op zich heeft genomen. Hij heeft een enorme staat van dienst op hoog bestuurlijk niveau. Als voormalig waarnemend burgemeester heeft hij bovendien binding met en kennis van de Dongense gemeenschap. Tegelijkertijd is dat al weer vier jaar geleden, zodat hij ook over voldoende afstand beschikt om dit belangrijke proces in goede banen te kunnen leiden, aldus P. Panis van Volkspartij Dongen (VPD).

Profiel
Dinsdag 9 maart 2010 werd door de zes Dongense politieke partijen bij de tweede bijeenkomst op weg naar een nieuwe coalitie afgesproken dat de VPD als grootste partij het initiatief zou nemen bij het zoeken naar een kandidaat. Gezamenlijk werd daartoe een profiel opgesteld. De heer C. Rutten voldoet daar ruimschoots aan.

Ambitie
Vijf van de zes partijen in de Dongense gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt ambities te hebben om deel te nemen aan het nieuwe college. Behalve VPD (van 5 naar 4 zetels), zijn dat de twee partijen die als enige zetelwinst boekten: VVD (van 2 naar 4) en DP van (2 naar 3). Ook SP (gelijk: 4) en CDA (gelijk: 4) hebben aangegeven dat ze de komende vier jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid willen dragen. PvdA verloor fors bij de verkiezingen (van 4 naar 2) en heeft besloten in de oppositie te gaan.

Reactie
,,Ik ben blij dat Dongen voor deze opdracht bij mij terecht is gekomen, aldus C. Rutten. Met hem is afgesproken dat hij binnen een termijn van 14 dagen zijn werkzaamheden als informateur afrondt. Hij zal een rapport maken dat in een openbare zitting wordt behandeld, waarna een formateur aan de slag kan.

CV
Chrétien Gerardus Joseph (Chris) Rutten viert vandaag 12 maart 2010 zijn 68^ste verjaardag. Hij was burgemeester van Nuth, Middelburg en Breda (1995-2004). Vervolgens was hij waarnemend burgemeester in Weert, Wageningen en Dongen (2005-2006).

C. Rutten is voorzitter van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.