Ingezonden persbericht

ROLAND Rechtsbijstand informeert

Succesvolle start op de Nederlandse markt

De Duitse verzekeraar ROLAND Rechtsbijstand is sinds begin 2010 actief op de Nederlandse markt. Hiervoor is Arjen Bijlsma als directeur aangetrokken.

Keulen, 12de maart 2010. Sinds het begin van het jaar is de vestiging van de Duitse rechtsbijstandverzekeraar ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG actief op de Nederlandse markt. ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG werd opgericht in 1957 en beschikt vandaag de dag over meer dan 1,3 milj. klanten in heel Europa. ROLAND Rechtsbijstand heeft vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Italië en sinds het begin van het jaar nu ook in Nederland. De onderneming staat op plaats 4 van de Duitse markt en behoort tot de snelst groeiende, internationaal actieve rechtsbijstandverzekeraars in Duitsland. Bijzonder veel ervaring heeft de verzekeraar op het gebied van rechtsbijstandsproducten voor ondernemingen en ondernemers.

Samenwerkingscontract ondertekend

Na een succesvolle start in Nederland tijdens de makelaarsbeurs in Apeldoorn in de herfst van 2009, kon ROLAND Rechtsbijstand midden maart het eerste grote samenwerkingcontract ondertekenen met de financiële dienstverlener Meeús. Meeús heeft een geïntegreerde beroepsaansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering voor de medische wereld ontwikkeld. ROLAND Nederland draagt het risico voor de rechtsbijstandverzekering.

Vrije advocaatkeuze

Het aanbod van ROLAND Rechtsbijstand is anders dan de in Nederland gebruikelijke schade- of naturaverzekering. ROLAND Nederland biedt zijn klanten de vrije advocaatkeuze. Tot een maximaal verzekerd bedrag kan de klant zelf bepalen door welke advocaat hij zich laat vertegenwoordigen. Met de innovatieve Strafrechtverzekering Zakelijk voor ondernemingen en de vrije advocaatkeuze biedt ROLAND Nederland een innovatieve verzekeringsoplossing aan kleine zelfstandigen en middelgrote ondernemingen, maar ook aan grote ondernemingen. De komende maanden staan in het teken van de opbouw van de organisatie en de penetratie van de markt. ROLAND Rechtsbijstand zal hierbij vooral doelen op samenwerkingen.

Arjen Bijlsma nieuwe directeur

Als vestigingsleider en directeur ROLAND Nederland begeleid Arjen Bijlsma sinds maart 2010 de marktentree in Nederland. Bijlsma is reeds sinds vele jaren actief in de financiële dienstverleningssector, onder anderen als lid van de bedrijfsleiding bij GMAC Hypotheken. Bijlsma: "ROLAND Rechtsbijstaand is een innovatieve speler, die zal gebruik maken van de marktkansen op de Nederlandse markt. Hierbij vertrouwen wij op sterke partners - partners die samen met ons maarkten maken.'

Afdruk kosteloos. Bewijsexemplar gewenst.



Ingezonden persbericht