Ingezonden persbericht

Persbericht

Westland, 12 maart 2010

Bedrijvenvereniging Wateringveldsche Polder sluit zich aan bij VNO-NCW

Bedrijvenvereniging Wateringveldsche Polder (175 leden) is de achtste vereniging die haar bovenlokale belangenbehartiging toevertrouwt aan VNO-NCW Westland-Delfland. "In totaliteit vertegenwoordigen we nu meer dan 800 bedrijven, met elkaar goed voor minstens zeventig procent van de werkgelegenheid in Westland en Midden-Delfland", zegt een enthousiaste Joop Gardien, voorzitter VNO-NCW Westland-Delfland. "De aansluiting van Wateringveldsche Polder betekent een aanzienlijke versterking van onze lobbykracht"

Bij VNO-NCW Westland-Delfland hebben zich eerder al de volgende lokale ondernemersverenigingen aangesloten:
- Industriële Kring Naaldwijk,
- InterWateringen,
- Vereniging van Maaslandse Ondernemers,
- Maasdijkse Ondernemers Vereniging,
- Club van Bedrijven Monster Poeldijk,
- Lierse Club van Bedrijven en
- Vereniging Ondernemend 's-Gravenzande.
In de Algemene Ledenvergadering van 'Wateringveldsche Polder' op 2 maart 2010 besloot ook deze vereniging zich aan te sluiten.

Effectief
De lobby is door de samenwerking effectiever. De lokale verenigingen behartigen zelf de belangen voor de ondernemers binnen hun dorpskern of bedrijventerrein. Daarbij kunnen zij desgewenst een beroep doen op de expertise van VNO-NCW. VNO-NCW Westland-Delfland komt primair op voor de belangen die op een hoger schaalniveau spelen, met name op het gemeentelijke of provinciale niveau. Daarbij stemt de werkgeversorganisatie haar activiteiten nauwgezet af op de wensen en kritiekpunten van haar leden. Daarom heeft ze periodiek overleg met de besturen van de lokale ondernemersverenigingen.

Gardien: "Onze aandacht gaat vooral naar een goede bereikbaarheid van de regio, aantrekkelijke bedrijventerreinen, een sterke positie van het glastuinbouwcomplex, snelle vergunningverlening en een goed imago van onze regio. Onze bestuursleden zijn actief in projecten en werkgroepen om deze doelen te realiseren. Zo lobbyt VNO-NCW Westland-Delfland op het gebied van bereikbaarheid voor het wegenproject 'Drie in één' en de aanleg van de A4 Midden-Delfland. Bedrijvenvereniging Wateringveldsche Polder lobbyt onder meer voor een toereikende weginfrastructuur en voor parkeerplaatsen op de bedrijventerreinen waar haar leden zijn gevestigd."