Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 12 maart
WE LOVE THE '80's
21.00 uur / E Gratis

Zaterdag 13 maart
THE GATHERING
+ support
21.00 uur / E 10,-

Zondag 14 maart
ZALIGE ZONDAG
15.00 uur / E 2,50

---

WE LOVE THE '80's! en THE GATHERING in Het Bolwerk te Sneek!

Dansen, rocken en relaxen in Poppodium Het Bolwerk dit weekend! Op vrijdag 12 maart is het in Het Bolwerk te Sneek vanaf 21.00 uur dansen geblazen op alle bekende jaren '80 hits bij WE LOVE THE '80's! Losse heupen gewenst en goede zin noodzakelijk! Op zaterdag 13 maart rockt The Gathering het podium van Het Bolwerk. Begonnen als metalband, maar geëvolueerd tot een sfeervolle en intelligente rockband. En hun nieuwe plaat 'The West Pole' is werkelijk een juweel van een plaat. Op zondagmiddag 14 maart is het tenslotte vanaf 15.00 uur lekker rustig het weekend afbouwen met een nieuwe editie van Zalige Zondag.

Op vrijdag 12 maart worden de jaren '80 gevierd in Het Bolwerk! De jaren '80 waren natuurlijk hét decennium van de zwoele pop en discohits, van geblondeerde haren, beenwarmers en zuurstokkleuren. Geen wonder dat ieder zichzelf respecterende TV zender ons de afgelopen jaren heeft overgoten met "We love the 80-ties", "Remember the 80-ties", 80-ties hitlijsten. En terecht! Want wie kent ze niet? Klassiekers als 'Straight Up', 'When the rains begins to fall' , 'Edge of Heaven', 'Fame' en 'When will I be famous? Uiteraard komen deze bekende klassiekers voorbij, maar ook vergeten pareltjes en de 'hits you never heard of'. De collectie is breed, diep, verrassend en gavarieerd, maar bovenal retro en dansbaar. Het publiek zingt mee, danst, dampt & drinkt. Met zweet/haarbandjes, confetti en glow in the dark-sticks! Losse heupen gewenst en goede zin noodzakelijk: we rock the party, you rock the place! De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is geheel gratis.

Op zaterdag 13 maart zal The Gathering Het Bolwerk aandoen. The Gathering kreeg veel bekendheid in de jaren negentig door hun unieke mix van progressieve elementen, sfeervolle klanken en overtuigende vocalen. De band maakte een ontwikkeling door van deathmetal via gothic metal tot een sfeervolle progressieve rockband die een breed publiek aanspreekt.

The Gathering bestaat al meer dan 20 jaar. Begonnen als deathmetalband, komt in 1995 de doorbraak voor The Gathering met het album 'Mandylion', met de zangeres Anneke van Giersbergen. De plaat wordt positief ontvangen door zowel metal- als rockpubliek en er wordt met 'Strange Machines' zelf een top 40 hit gescoord. 'Mandylion' verkoopt meer dan 100.000 exemplaren en staat maandenlang in de Mega Top 100. Na deze plaat volgen o.a. 'Nighttime Birds' en 'How to measure a planet'. Gedurende hun hele carrière doet The Gathering het ook uitzonderlijk goed in het buitenland. De band speelde overal over wereld, van Polen tot Mexico tot de Verenigde Staten, en ook op alle grote Europese festivals, waaronder Roskilde en Glastonbury, heeft de band gespeeld.

In 2007 verliet vocaliste Anneke van Giersbergen The Gathering en begon de band te werken aan nieuwe songs met hun nieuwe zangeres Silje Wergeland uit Noorwegen. Ze leverden met hun nieuwe plaat 'The West Pole' werkelijk een juweel af. The Gathering is terug van nooit weggeweest, zo simpel is het. De zaal gaat op zaterdag om 21.00 uur open.