Tv-kok Rudolph van Veen kookt met oesterzwammen

09/03/2010 07:00

oesterzwammen.nl

Het kookprogramma The Taste of Life Basics staat a.s. vrijdag 12 maart geheel in het teken van oesterzwammen. Meesterkok Rudolph van Veen leert kijkers eenvoudige en lekkere gerechten maken met oesterzwammen.

The Taste of Life Basics gaat over leren koken met verse en gezonde ingrediënten. Het tv-programma wil ook dat mensen plezier beleven aan koken. Stap voor stap wordt daarom uitleg gegeven over kooktechnieken, voedingswaarden en de kwaliteit van het eten dat mensen bereiden.

Tijdens het tv-programma geeft meesterkok Rudolph van Veen kookles, vertelt teler Rob Baan over groenten en fruit en behandelt voedingsdeskundige Kees de Gooijer de gezondheidsaspecten van het eten. Het tv-programma presenteert zich als de grootste kookschool van Nederland.

Oesterzwammen gezond

Oesterzwammen passen perfect in de filosofie van het tv-programma. Er zit geen cholesterol in oesterzwammen, ze bevatten maar een heel klein beetje vet en het eiwitgehalte is relatief hoog. Oesterzwammen zijn daarom ideaal voor bewuste eters, mensen met een dieet of vegetariërs.

In dit tv-seizoen van The Taste of Life komen verschillende soorten groenten en fruit aan bod, waaronder witlof, broccoli, spruiten, kool, aardappels en uien. Het programma heeft als hoofdsponsor Miele en als co-sponsors het GroentenFruit Bureau, Productschaptuinbouw en Mushroom Promotion Foundation.

Uitzending 12 maart

De uitzending van a.s vrijdag is te zien op RTL 4 en duurt van 16.35 uur tot 17.05 uur. Maandag 15 maart wordt het programma herhaald om 14.30 uur, ook op RTL4. De uitzending is bovendien terug te zien op de website van het kookprogramma: www.thetasteoflife.tv.





http://www.oesterzwammen.nl