Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond


Amersfoort, 10 maart 2010

NEDERLANDSE TALENTEN STRIJDEN IN ROTTERDAM OM NATIONALE TENNISTITEL

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 maart vinden de REAAL Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (REAAL NOJK) t/m 12 en 18 jaar plaats. Per leeftijdscategorie strijden dit weekend 32 jongens en meisjes in Tennishal Victoria te Rotterdam om de nationale indoortitel.

Acceptatie REAAL NOJK
In de leeftijdscategorieën t/m 12 jaar zijn de beste 32 jongens en meisjes van de REAAL Jeugdranglijst rechtstreeks geaccepteerd voor het hoofdtoernooi. Tijdens de REAAL NOJK kunnen ze punten verdienen voor deze REAAL Jeugdranglijst. In de leeftijdscategorie t/m 18 jaar worden de beste 32 spelers geaccepteerd voor het hoofdtoernooi.

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis. Ze zijn de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren staan namen van spelers die veel bereikt hebben in het tennis; Jan Siemerink, Richard Krajicek, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Martin Verkerk, Brenda Schultz-McCarthy en Michaëlla Krajicek. Maar ook nieuwe toptalenten zoals Arantxa Rus, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Robin Haase horen bij de winnaars van dit evenement. In totaal komen 128 tennissers in actie tijdens de REAAL NOJK t/m 12 jaar en t/m 18 jaar.

Met Colin van Beem, Alban Meuffels, Moos Sporken (winnaar REAAL NOJK t/m 16 jaar 2010) en Gijs Linders als titelkandidaten, belooft het toernooi voor de jongens t/m 18 jaar een spannende editie te worden. Deze jongens staan op de ITF jeugdranglijst bij de beste 200.

Hier ziet u per leeftijdscategorie een aantal kanshebbers; bij de 12-jarigen zijn dat onder andere Patrick Speelman en Dewi Dijkman. Zij wonnen dit seizoen al het REAAL Winter Jeugd Circuit t/m 12 jaar. Het complete deelnemersveld vindt u op www.knltb.nl.

Aanvangstijden
Vrijdag 12 maart beginnen de wedstrijden om 9.00 uur, zaterdag 13 en zondag 14 maart wordt vanaf 10.00 uur getennist. De finales worden op zondag gespeeld.

De uitslagen zijn te volgen op www.knltb.nl. De toegang tot de REAAL NOJK is gratis.


----------