NOC*NSF


Whistler, 11 maart 2010

Falco Teitsma vlaggendrager tijdens opening Paralympische Winterspelen

Falco Teitsma draagt aanstaande vrijdag namens het Nederlands Paralympisch Team de vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen in Vancouver. Dat heeft chef de mission André Cats bekend gemaakt.

"We hebben één deelnemer aan deze Spelen, Kees-Jan van der Klooster, en normaal gesproken is hij de enige die in aanmerking komt voor deze erebaan. Maar zaterdag staat al de afdaling op het programma en we hebben met elkaar afgesproken dat deelnemen aan de opening dan niet aan de orde is", aldus Cats. "We willen er tenslotte alles aan doen om hier fantastische prestaties neer te zetten."

Falco Teitsma is sinds augustus 2008 de bondscoach aangepast alpineskiën van de Nederlandse Skivereniging (NSkiV). "Falco is de laatste twee jaar zeer intensief opgetrokken met Kees-Jan. In korte tijd heeft hij zich bekwaamd in het coachen van aangepast skiërs en knowhow opgebouwd om sporters verder te helpen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat Falco, bij afwezigheid van Kees-Jan, onze vlag het stadion in zal dragen", aldus Cats. "Het is een hele eer om op zo'n groot evenement als dit de vlag te mogen dragen", zei Teitsma gisterenavond.

Cats maakte eveneens bekend dat Kees-Jan van der Klooster de vlag zal dragen tijdens de sluitingsceremonie op 21 maart. "Natuurlijk hopen we op heel mooie resultaten van Kees-Jan de komende dagen, maar ongeacht het resultaat zijn we bijzonder trots op het feit dat hij aan de strenge Nederlandse normen en limieten heeft voldaan en dat hij ons hier vertegenwoordigt. Dus hoe het ook afloopt: Kees-Jan is onze man voor de sluiting."

De openingsceremonie van de Paralympische Spelen begint vrijdag om 18.00 uur (lokale tijd).


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245
www.nocnsf.nl


---- --