Dienstenbond CNV

Nieuws

11 maart 2010

CNV Media, FNV Kiem en Crewbelangen zetten zich gezamenlijk in voor betere leveringsvoorwaarden

Eind 2009 lanceerde CNV Media leveringsvoorwaarden voor freelancers in de audiovisuele wereld. Kort daarna hebben we onze collega-bond FNV Kiem en de Vereniging Crewbelangen gevraagd ons initiatief te ondersteunen. Op een gezamenlijke bijeenkomst op 1 maart jongstleden is deze samenwerking bekrachtigd.

Gezamenlijke leveringsvoorwaarden
Samen sta je sterk! Daarom hebben CNV Media, FNV Kiem en Crewbelangen de krachten gebundeld en besloten dezelfde leveringsvoorwaarden te gaan hanteren. Hoe breder het draagvlak, des te meer kans hebben we om werkelijk iets te veranderen. We adviseren al onze leden dan ook om de voorwaarden waar mogelijk te blijven hanteren!

De komende weken zullen de voorwaarden `geharmoniseerd' worden. Dat wil zeggen dat we, op basis van de `CNV voorwaarden' samen met FNV Kiem en Crewbelangen één pakket van voorwaarden samen zullen stellen. Veel veranderingen zal dit niet inhouden; en natuurlijk blijven de kernpunten (binnen 30 dagen betalen, betere overuurtarieven, annuleringstermijn, etc.) overeind! Zodra dit nieuwe pakket gereed is informeren wij u hierover.

De balans opmaken: hoe nu verder?
Op 1 maart hebben we de balans opgemaakt: wat hebben we de afgelopen weken bereikt? Maar belangrijker nog: welke stappen gaan we de komende weken zetten? Tot nog toe hebben vrijwel alle bedrijven en organisaties die we bezocht hebben positief gereageerd. Hiermee zullen we dus gewoon doorgaan. Het is echter cruciaal om zo snel mogelijk met de hele sector om de tafel te zitten in een gezamenlijk overleg. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat de veranderingen die we willen ook werkelijk zullen plaatsvinden.

Ledenbijeenkomst op 12 april
Op 12 april a.s. nodigen we alle leden weer uit op het Mediapark. Tegen die tijd krijgt u daar nog een uitnodiging voor. Op die datum hopen we natuurlijk een paar stappen in de goede richting te hebben gezet. Zo niet, dan zullen we ons moeten beraden over eventuele andere mogelijkheden om onze eisen kracht bij te zetten...

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.