Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrechtse gemeenteraad geïnstalleerd

BARENDRECHT (vrijdag 12 maart 2010) ­ Donderdagavond zijn de 28 leden van de Barendrechtse gemeenteraad beëdigd. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis. Na de beëdiging ging burgemeester J. van Belzen kort in op de uitdagingen voor de nieuwe raadsperiode en wenste hij alle raadsleden veel succes bij hun raadswerk. Na het officiële gedeelte stond het eerste agendapunt voor de nieuwe raad op het programma: de financie- ring van de aanpak van het CO2-dossier in 2010. Na de vergadering maakten veel mensen van de gelegenheid gebruik om tijdens een receptie kennis te maken met de nieuwe raadsleden.

Tijdens de raadsvergadering zijn elf nieuwe raadsleden beëdigd. Dit zijn voor de VVD de heer C. Brussé, dhr. A.L. van 't Hoff en dhr. F. Meeuwissen. Voor het CDA zijn dit mevr. J.A. van der Graaff-Voskamp en dhr. B. Nootenboom. Namens D66 dhr. N. Bults, mevr. I.C. Monhemius ­ Van der Veen en mevrouw mevrouw I.Rasidovi ­ Velagi. Voor GroenLinks werd dhr. Keles beëdigd. En voor PvdA mevr. R.D. Baidjnath Misier- Roopram en mevr. J.T.M. van Deursen. Recent is het aantal inwoners de 45.000 gepasseerd en daarom telt de gemeenteraad vanaf nu niet langer 27 maar 29 leden. De 29 zetels van de gemeenteraad zijn als volgt verdeeld: VVD 9 zetels, CDA 6 zetels, PvdA 4 zetels, CU/SGP 4 zetels, GroenLinks 3 zetels en D66 3 zetels.

CO2
Barendrecht wil voorkomen dat de proef waarbij CO2 wordt opgeslagen in de diepe ondergrond van twee woonwijken in Barendrecht doorgaat. De gemeenteraad stemde er gisteravond mee in 1 miljoen euro over te hevelen van de Algemene Reserve naar de bestemmingsreserve CO2-opslag.


Noot voor redacties