Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 12-03-2010

Mijn fiets

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag 11 maart zag een vrouw haar eigen in 2008 gestolen fiets staan.

Rond 14.30 uur zag een 42-jarige vrouw uit Nieuwegein haar fiets in de voortuin van een woning in Galecop staan. Zij belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Het bleek inderdaad de fiets van de vrouw te zijn, die in februari 2008 was gestolen. De nieuwe eigenaar van de fiets bleek een 14-jarige jongen te zijn, die daar woont. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de fiets.

Twee inbraken

IJSSELSTEIN Op donderdag 11 maart werd in de middag of -avond bij een woning geprobeerd in te breken en bij de buren daadwerkelijk ingebroken.

Rond 23.15 uur ontdekte de 70-jarige bewoonster van een woning aan de Astronautenbaan dat er in haar woning was ingebroken. De inbraak was na 16.00 uur gepleegd. De inbreker(s) bleken een cilinderslot van een deur te hebben afgebroken en hadden de woning doorzocht. Daarbij waren sieraden gestolen.

Terwijl agenten rond 23.30 uur bij de woning waren, werden zij aangesproken door de 56-jarige buurman. Bij hem bleken die middag of avond ook cilindersloten van deuren te zijn afgebroken, maar doordat hij aan de binnenkant grendels op de deuren had, konden de inbreker(s) de woning niet in. Zowel de 70-jarige vrouw als haar 56-jarige buurman deden aangifte van (poging tot) inbraak.

Aan getuigen die op donderdagmiddag of -avond iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Astronautenbaan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Explosief

HOUTEN Op donderdag 11 maart werd een explosief aangetroffen en door de Explosievenopruimingsdienst (EOD) onschadelijk gemaakt.

Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding dat een passant op het Kristalwater een voorwerp aan de rand van een vijver zag liggen, wat mogelijk een handgranaat zou zijn. Agenten gingen ter plaatse en constateerden dat het hier inderdaad vermoedelijk om een oude handgranaat ging. Een bomverkenner van de politie was vervolgens dezelfde mening toegedaan, waarna de EOD ter plaatse kwam. Militairen van de EOD brachten de granaat over naar een braakliggend terrein aan de Veerwagenweg en brachten hen daar tot ontploffing. Het bleek om een zogenaamde (oude) Hollandse granaat te gaan.