Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50uur

Utrecht, 12-03-2010

Agressieve automobilist

WOERDEN Een automobilist reed op donderdag 11 maart kennelijk opzettelijk een fietser aan.

Rond 15.35 uur reden een 15-jarige jongen uit Oudewater en een vriendje van hem beiden op de fiets naast elkaar over de Houttuinlaan. Zij hoorden dat een auto achter hen reed, terwijl hen ook een auto tegemoet kwam. De jongens hadden links voorgesorteerd om linksaf te slaan. Zij hoorden dat de automobilist achter hen met ingetrapte koppeling veel gas gaf, kennelijk om aan te geven dat hij de jongens wilde passeren. Nadat de automobilist de twee jongens in had gehaald, remde hij vlak voor hen, waardoor zij ook moesten remmen en uitwijken. Daarbij gaf de 15-jarige jongen een tik tegen het bestuurdersraam van de auto.

De automobilist stapte uit en liep boos op de jongens af. Die besloten dat niet af te wachten en fietsten over de stoep weg. De automobilist ging achter hen aan en reed eveneens over de stoep. De automobilist reed de 15-jarige jongen kennelijk opzettelijk van achteren aan, waarna de verdachte ervandoor ging. Het slachtoffer liep buiten de schrik geen letsel op, zijn fiets raakte wel beschadigd en was niet meer te berijden. Hij deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Meisje beroofd

MAARSSEN Een meisje werd op donderdagmiddag 11 maart door twee jongens van haar gsm beroofd.

Rond 17.05 uur bevond een 11-jarig meisje uit Maarssen zich met een vriendinnetje bij de kinderboerderij in Reigerskamp. Twee jongens kwamen met een vlot naar hen toe. Toen één van de meisjes daar op ging staan, trokken de jongens haar middels een touw naar het midden en zeiden haar daar te laten. Toen het 11-jarige meisje daarop zei dat zij met haar telefoon de politie zou bellen, sloeg één van de jongens haar en werd vervolgens haar telefoon afgepakt. Beide jongens renden met de telefoon weg. Het lukte het vriendinnetje om met het touw naar de kant te komen. Het slachtoffer ging later naar het politiebureau en deed aangifte van de diefstal van haar gsm. Haar gestolen telefoon werd kort daarna in Reigerskamp op straat teruggevonden. De politie stelt een onderzoek naar deze straatroof in.

Doorrijden na aanrijding

BREUKELEN Een automobiliste reed op donderdagmiddag 11 maart een meisje op de fiets aan en reed vervolgens door.

Rond 15.25 uur fietste een 13-jarig meisje uit Maarssen op de Kanaaldijk west, komende uit de richting van Breukelen en gaande in de richting van Maarssen. Zij haalde enkele voor haar rijdende fietsers in, maar werd daarbij van achteren aangereden door een automobiliste die al aan het inhalen was. Het meisje kwam ten val en liep licht letsel aan haar been op.

De automobiliste stopte, stapte uit en zei dat het meisje uit had moeten kijken. Daarna stapte de automobiliste, een 20/25-jarige vrouw met blond haar en rijdend in een Smart, in haar auto en reed weg. De fiets van het slachtoffer bleek niet meer te berijden te zijn. Het meisje deed aangifte van doorrijden na een aanrijding. De politie stelt een onderzoek naar de identiteit van de Smartrijdster in.

Controle rijonderricht

MAARSSEN/AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 11 maart een controle op rijonderricht (autorijscholen) uitgevoerd.

De controle vond van 09.00 uur tot 12.00 uur op het parkeerterrein van de Maarssenveenseplassen in Maarssen plaats en van 13.00 uur tot 15.00 uur op een parkeerterrein aan de Vlooswijkseweg in Amersfoort. Door motoragenten werden de te controleren lesautos naar de controleplaatsen geleid.

In totaal veertig lesautos werden gecontroleerd. Daarbij werd proces-verbaal opgemaakt voor niet kunnen tonen autopapieren en voor het niet bij zich hebben van de bevoegdheidspas, één keer werd een waarschuwing voor een bevoegdheidspas gegeven en één keer werd een verlopen bevoegdheidspas ingenomen. Zes lessen moesten worden gestaakt omdat de leerlingen geen ID-bewijs bij zich hadden en dus niet duidelijk was of zij wel ouder dan 18 jaar waren.